Lykkelig indefra

Det er ligemeget

23 maj , 2016 - af Charlotte - Kategori: mindfulness - Tags: , ,
PrintFriendly and PDF

Den unge kvinde, jeg var mentor for, tog sig sammen og tørrede sine øjne. Hun var mildt sagt grådkvalt, havde lige fået en svær besked hos lægen og skulle nu ud gennem venteværelset igen. “Kan det ses, at jeg har grædt?”, spurgte hun bekymret, for der var helst ingen, der måtte se det.

Jeg rakte hende min solbriller og et kram, for det var ikke lige der, at jeg skulle fortælle hende, at det var ligemeget, hvad de andre patienter mon måtte tænke. Men en anden dag tog vi snakken, om hvor meget unødig vægt,  vi mennesker tillægger andres opfattelse af os. Så utrolig meget energi bruger vi på, hvad andre mon må tænke om os. Hvor det ville være en befrielse i stedet at kunne sige til sig selv, at “Det er ligemeget!”

Personligt kan jeg huske tilbage til en helt specifik dansktime i gymnasiet, hvor jeg fik udtalt et navn i en tekst forkert, og hvor de andre grinede højt. Mon der er andre af mine klassekammerater, som stadig husker det? Næppe. Men det gjorde åbenbart livsvarigt indtryk på den unge, sårbare gymnasiepige, jeg var dengang.

Vi er så forbandet bange for at blotte vores sårbarhed. Vise, at vi bag vores facader blot er mennesker. Allesammen. Det er noget af det smukkeste på min mindfulnessuddannelse, at vi tør vise hinanden netop det. At vi grundlæggende er så ens. Ung som gammel. Trods vores umiddelbare forskelligheder.  Alle har vi en bagage. Alle har vi noget i vores liv, som gør os sårbare. Og når vi tør vise hinanden det, opdager vi, at det bliver så meget nemmere. At vi ikke er alene.

Tværtimod – sammen er vi ens.

IMG_0361

Den unge gymnasiepige ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *