Lykkelig indefra

Der er det, der er…

30 april , 2016 - af Charlotte - Kategori: accept, mindfulness
PrintFriendly and PDF

Hvis der er noget, jeg ikke er, så er det perfekt. Hvis der er noget, jeg heller ikke er, så er det ikke-perfekt. Vi er så ofte tilbøjelige til at give os selv og andre bestemte prædikater. For tiden hyldes det ikke-perfekte.

Men vi er så meget andet end det. Vi er det hele, rummer det hele. For der er det, som er.  I mig og i dig. Og der er i reglen mere i dig, som virker, end der ikke virker…

Det gentager min mindfulnessinstruktør Flora, igen og igen. Og budskabet begynder at trænge ind i mig. Der er det, der er.  Og det er faktisk helt fint. For sådan er det jo at være dig.

Min yngste datter var så nervøs for de nationale test, som hun skulle igennem i skolen forleden. Det gik fint. Hun var selv tilfreds, og lærerne var tilfredse. Lige indtil hun fik sammenlignet sine resultater med en venindes, som i følge testen havde klaret sig en del bedre.  Så var hendes eget resultat pludselig ikke godt nok.

Vi er slemme til at sammenligne os selv med andre. Måle os selv mod andre. Og ofte med en negativ bedømmelse som resultat, i stedet for en selv- kærlig. For i virkeligheden gør det jo ikke min datters præstation ringere. Hun havde gjort sit bedste. Og det i sig selv er mere end nok.

I vores hjem hænger der et fint billede, som vores ældste datter har indfanget. Det forestiller min mand og jeg i en tæt omfavnelse med vores yngste datter. Lyset er perfekt, og det stråler af kærlighed. Og Vesterhav. Derfor stopper folk ofte op for at beundre det. Og jeg kan ikke dy mig for at bryde illusionen og den perfekte idyl i billedet. For i virkeligheden var jeg så syg. Ramt af en virus. Og min mand havde massive tømmermænd efter en god bytur. Vi stod der og krammede for at finde energien til at gå videre på vores tur ved stranden. Gå videre med det der var.

Og når vi finder modet til at vise os selv frem for hinanden, som vi er…Bag facaden. Med det hele. Det perfekte, ikke perfekte, det grimme, det smukke…Så vil vi opleve, at livet bliver en del nemmere. Og vi kan favne og støtte os selv og andre i vores vej gennem livet.

kram

 

 Der er det, der er…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251