Lykkelig indefra

Charlotte 14 år…

23 april , 2016 - af Charlotte - Kategori: mindfulness - Tags: ,
PrintFriendly and PDF

“Hvor gammel er den del af dig, som mærker nervøsitet, når du skal tale i en forsamling?”

Spørgsmålet lød fra min coach på mindfulnessuddannelsen, hvor vi skal coaches to gange på et selvvalgt tema.

Jeg havde valgt at tale om noget, jeg gerne ville give slip på, og helt konkret handlede det om den nervøsitet, jeg stadig som 47- årig mærker i min mave, når jeg skal tage ordet i en forsamling.

Og helt ærligt, da jeg nævnte problemet, betragtede jeg det ikke som noget særligt, blot som en lille ting, jeg skulle fixe. Så da min coach bad mig om at hente en pude og holde den mod maven, mens jeg mærkede efter, hvor gammel jeg var, kom svaret bag på mig.

“Jeg er 14 år”,  svarede jeg, og på et split sekund var jeg grådkvalt tilbage i min folkeskoleklasse til en dansktime med min klasselærer, som havde foreslået, at jeg skulle til talepædagog, fordi jeg var så stille i timerne. Siden da havde min mave krøllet sig sammen, når jeg tvang mig selv til at tage ordet. Også selv om jeg efterhånden var ganske rutineret i det.

“Gå ud og køb dig en pude og kram med den dagligt, mens du giver dit 14-årige jeg kærlig opmærksomhed”, foreslog min coach. Og ja, jeg havde fanget opgaven og var som vanlig klar til handling. Men hun lod sig nu ikke narre. “Vælg den med omhu og tålmodighed, og når du så næste gang sidder i en forsamling, så tving ikke dig selv.” , “Mød Charlotte 14 år med kærlig venlighed, ganske på samme måde, som du ville møde dine egne teenagepiger”, “Og tag så små skridt, accepter, hvor du er, og øv dig dernæst stille og roligt!”

Og da fattede jeg pointen. Hele forskellen faktisk. For det handler om at møde det der er. Første skridt er at opdage det, være nysgerrig på det, dernæst at acceptere det og så at møde følelsen og tankerne med kærlig venlighed. Ikke at dømme sig selv, eller at forcere noget.

For det fortjener både du og den lille pige eller dreng indeni dig…

SONY DSC

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *