Lykkelig indefra

Jeg ser dig!

28 februar , 2016 - af Charlotte - Kategori: nærvær - Tags: ,
PrintFriendly and PDF

Vidste du, at man i visse stammer i sydøst-Afrika hilser på hinanden ved at sige:  “Sawabona”, som betyder: “Jeg ser dig”. Denne hilsen besvares med “Sikhona”, som betyder: “Jeg er her”. I symbolsk form eksisterer vi ikke, før vi virkelig ser hinanden og ved at se hinanden, bringer vi hinanden ind i eksistens…

Jeg finder det simpelthen så smukt. Det at se et andet menneske er noget af det mest betydningsfulde, vi kan gøre. Faktisk er det netop dét kompliment, jeg har modtaget, som rører mig mest. Når jeg efter et mentorforløb er blevet mødt med et dybtfølt “Tak for du så mig.” For når vi har det svært som mennesker, har vi brug for, at andre ser vores lys gennem alt vores kaos. Vi har brug for anerkendelse og håb. Vi har brug for, at et andet menneske går os i møde og SER os med alt, hvad vi er, og rummer os med det hele. Først der vokser vi igen og tør begynde at handle.

Og hvordan bærer man sig så ad med at se? Jo først og fremmest er du nærværende og tilstede. Forsøger at lægge alle dine forudantagelser fra dig og møder det andet menneske med et åbent og nysgerrigt sind. Og så leder I sammen efter det, der virker, selv i mørket. Og anerkender selv det mindste skridt til handling. Du løfter dit blik og ser mennesket foran dig i øjnene. Det er bestemt ikke altid nemt, for det kræver også mod at lade sig se. Fuldt og helt, med alt det du er, også det mindre skønne. Jeg har selv haft meget nemmere ved at opstille en pæn facade, end at vise mig frem med alt, hvad jeg er. Det er her, vi i den grad har behov for vores relationer, til at øve os på at se hinanden, være ærlige, stå frem, både i vores lys og i vores skygger.

Og sige, “Jeg ser dig min ven” og giver dig næring til at vokse…

 

jeg ser dig

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *