Lykkelig indefra

Hver dag

PrintFriendly and PDF

Jeg står og ser min yngste datter cykle afsted til skole. Kattene kredser om mine ben, de følger trop, når hun tager afsted. Over mig står solen dovent op, som om den også strækker sig efter nattens hvile. Lyset vender tilbage, konstaterer jeg taknemmeligt. Vi går mod lysere tider. Jeg tænker over hverdagens ritualer…

Hver dag…slukker jeg vækkeuret efter ti minutter ekstra på snooze

Hver dag…kysser jeg min yngste godmorgen

Hver dag…drikker jeg morgenkaffe

Hver dag…smører jeg hendes madpakke

Hver dag….arbejder jeg

Det slår mig, hvor hurtigt tiden går. For ikke så mange år siden, havde jeg tre børn hjemme, der skulle sendes godt afsted om morgenen. Nu er den ældste flyttet, og den mellemste klarer sig selv. Hverdagen er foranderlig. De ting vi tager for givet, varer ikke ved.

Påskønner jeg mit liv nok?

Værdsætter jeg det?

Alt for ofte, er jeg i mine tanker, i stedet for at lægge mærke til hverdagens lyksaligheder…

Jeg griber efter den bog, som jeg læser for tiden; “Lykkefælden”

Som foreslår måder at være mere tilstede og mindful på…

Før du står ud af sengen, skal du tage ti dybe vejrtrækninger. Læg mærke til dine lungers bevægelser og føl underet ved, at de giver dig liv.

Når du har det godt, så nyd det. Læg mærke til følelsen i din krop. Læg mærke til alle fornemmelser, tanker og billeder. Værdsæt det.

Når du kysser og krammer, skal du engagere dig i det. Læg mærke til, hvordan det føles. Lad varme og åbenhed strømme igennem dig.

Gå en tur i vejret, uanset hvordan det måtte være. Mærk regnen på din kind, blæsten i dit hår. Indsnus lugtene omkring dig.

Jeg trækker vejret dybt.

Slukker for computeren og laver mig en god kop sanse kaffe….

Lykkelig Indefra

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *