Lykkelig indefra

Udefinerbar længsel…

03 januar , 2016 - af Charlotte - Kategori: længsel, lykkelig, lykkelig indefra - Tags: ,
PrintFriendly and PDF

Mine tanker i mellemdagene har gjort mig klar over, at jeg længes efter at blogge, blot for min egen skyld, blot for legen med ord, blot for at nedfælde refleksioner, der sommetider vil give mening, sommetider ikke vil, og muligvis ikke for andre end mig selv…

Jeg synes, at jeg bruger for meget tid på aktiviteter, der egentlig er tidsspilde for mig, så som på nettet, og ønsker mig noget andet…og forsøger at indkredse, hvad dette andet kunne være…

Jeg har så mange bøger i min bogreol, som jeg har læst, ganske vist, men som måske fortjener en genlæsning. Her til morgen tog jeg Gretchen Rubins “Projekt Lykke” ud af reolen og læste lidt sporadisk i den. Hun fortæller blandt andet, hvordan hun leder efter aktiviteter, som gør hende glad, og hvorledes hun i sin søgen bliver klar over, at hun måske har søgt de forkerte steder… I stedet for at søge i barndommens land, tilbage til det hun dengang elskede, havde hun set på, hvad andre kunne lide, og hvad der i hendes eget selvbillede ville være acceptabelt. Da hun indså det, gik det op for hende, at hun eksempelvis elskede at læse børnebøger, og hun samlede en gruppe mennesker omkring sig, der havde det tilsvarende. Hvilket blev en fantastisk kilde til hverdagsglæde.

Nogle af de ting, der gør dig glad, kan altså måske findes i din barndoms og ungdomsglæder….og kan være noget ganske andet, end hvad du regnede med….

For mig har digte altid været en kilde til glæde, men der er meget andet…mærkelige ting, så som at se vampyrfilm, gå ture på kirkegårde…og mere almindelige ting som at svømme og fotografere…men også legen med ord, at reflektere over livets mening, og alle dets udefinerbare og definerbare længsler…som dette digt af Trine Andersen indfanger så smukt;

 

jeg længes ikke tilbage mod det der var

men mod det der ikke var
som jeg nu kan se kunne have været
og have været meget smukkere end det der var

jeg længes ikke frem imod det der skal blive
men imod det der ikke skal blive
som jeg nu kan forestille mig men til den tid vil have glemt og
først erindre
når det ikke har været

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage