Lykkelig indefra

Det du bærer med dig

14 marts , 2014 - af Charlotte - Kategori: Ikke kategoriseret - Tags: ,
PrintFriendly and PDF

Forleden var jeg til forfatterforedrag med Anne-Cathrine Riebnitzsky, som har skrevet bogen “Forbandede yngel”.

Bogen skulle være en barsk beretning om en opvækst i en dysfunktiol familie, hvor erindringsglimtene i bogen kommer fra Anne-Cathrines egen barndom. Jeg havde ikke nået at få læst den inden, og her bagefter er jeg faktisk lidt i tvivl om,hvorvidt jeg magter det, men den skulle være ganske fremragende.

Anne-Cathrine er selv vokset op med en manio-depressiv mor og i det hele taget med en barsk opvækst. Efter foredraget blev hun stillet spørgsmålet; “Hvordan overlevede du?”, “Hvordan kunne det lade sig gøre for dig at komme helskindet ud på den anden side af den barndom?”

Hendes svar gjorde et dybt indtryk på mig. Det kom efter et øjebliks eftertænksomhed, hvorpå hun svarede; “Det var ikke, som man ellers hører om, at jeg havde en anden omsorgsperson at støtte mig til, min bror og jeg havde kun hinanden. Men jeg havde et håb, en drøm om at blive forfatter, som holdt mig oppe!”

Via mit arbejdsliv oplever jeg på nært hold alle de gange, hvor folks liv smuldrer fra hinanden på baggrund af psykisk sygdom. Og jeg er selv vokset op med en far med mani. Derfor optager det mig særligt, hvad der gør forskellen. Hvad er årsagen til, at nogle krakelerer, mens andre klarer sig, og endda finder overskud til at hjælpe andre?

Sommetider virker det som om, at det er de helt små marginaler, der har betydning.

At turde række ud og bede om hjælp og støtte, at finde sig en mening med livet, der rækker større end dig selv, at føle kaldet til at skrive en bog, som kan gøre en forskel for andre, der har været tilsvarende igennem… men måske allervigtigst at holde fast i sine håb og drømme….

 

forbandede yngel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *