Lykkelig indefra

Snyder du med regnskabet?!

03 februar , 2014 - af Charlotte - Kategori: brug dit talent
PrintFriendly and PDF

SONY DSCMin teenagesøn er begyndt på et studie, men er i tvivl om han skal skifte retning. Af den grund har vi mange snakke om, hvad han gerne vil bruge sit liv på. Hvad nærer ham, giver ham energi, begejstrer ham?

Samtidig prædiker jeg jo uvilkårligt lidt, som kun forældre kan prædike. For jeg vil så gerne have, at han også tager udgangspunkt i, hvordan han bedst muligt kan bruge sine talenter, så de kommer andre til gavn. Hvortil han med et skævt grin svarer, at for ham er det fuldt tilstrækkeligt, at han bliver millionær.

Måske er det mig der er naiv, måske bliver han klogere.

Men for mig har det altid været et vigtigt pejlemærke – at bruge sit talent til gavn for andre.

Tidligere biskop Jan Lindhardt sagde det så smukt;

“Har man en meningsfuld opgave, gør det tiden mindre truende. For man behøver ikke spørge om, hvad man skal bruge sit liv til. Du er her så kort, og du har et job, som du skal udføre. Du snyder med regnskabet, hvis du sidder og triller tommelfingre. I biblen er der en historie om at forvalte sine mønter, talenter. Der findes mennesker, som får dem til at yngle, og mennesker, som bare graver dem ned. Livet er for kort til at grave talenter ned.”

Du skal bruge dit talent, skal du, livet er en gave, men også en opgave.

Det er værd at skrive sig bag øret, synes jeg.

Dermed ikke sagt, at det er nemt. Langt fra. At finde sit talent, og samtidig bruge det til gavn for andre. Jeg ser det som en rejse, hvor du samler erfaringer. Som perler på en snor. Når du har næsen nede i græsset for at lede, mister du sommetider retning og overblik, men heldigvis når du også op på bakketoppe, hvor du pludselig ser vejen bag dig og foran dig , så du kan få øje på, hvilken smuk perlekæde dit liv er ved at danne.

For du har nemlig samlet smukke, specielle og helt unikke perler op på din vej, som gør dig til noget særligt, som betyder, at netop du har et talent, som du ikke skal grave ned, men som skal op i lyset.

Måske har du blot brug for nogle til at hjælpe dig med at trække perlerne på snoren og hænge perlekæden om din hals…

Så den og du kan stråle, i al sin glans…

 

perler, talenterlivets vej, bruge sit talent

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251