Lykkelig indefra

Vi vil jo i grunden bare elskes…

17 januar , 2014 - af Charlotte - Kategori: frygt, kærlighed
PrintFriendly and PDF

“Ej mor, ville du ikke ønske, at andre kendte dig så godt, som vi gør her i familien?”, udbrød min datter forleden, da vi kørte bil sammen og havde en af den slags samtaler, som ofte opstår i bilens fortrolige rum. Jeg måtte simpelthen forstå baggrunden for netop det ønske, så hun forklarede: “Hvis nu andre kendte mig som dig og far gør, så ville de måske holde ligeså meget af mig!?”

Åh, den bemærkning røg lige ind i hjertet, for jo, det er jo netop et af vi menneskers allerinderste ønsker. At blive elsket, lige nøjagtig som vi er, også når vi viser de knapt så tiltalende sider. Det gav anledning til en god snak der i bilen. Om facader, og om at turde vise, hvem man er, uden frygt for at blive afvist eller udstødt fra fællesskabet. Det er svært som teenager, bliver noget nemmere med alderen. Men mon ikke, det alligevel er et tilbagevendende tema for de fleste af os?

Jeg oplever selv, at det kan være svært til tider. I det store hele er der ikke så meget facade tilbage, men i momenter stikker frygten sit hoved frem. “Er du ikke for meget, når du skriver den update på facebook?”, “Burde du ikke holde dig selv lidt tilbage?”, “Hvad vil andre ikke tænke?” Frygten har et stort og skræmmende ordforråd. Og en magt der op til flere gange har fået mig til at trykke delete i øjeblikket efter, at jeg har lagt noget offentligt.

Åh hvor har jeg i årernes løb mange gange ønsket mig at være en anden, lidt mere fanden- i- voldsk, lidt kækkere, lidt mere modig.

Men i virkeligheden så elsker vi jo netop de mennesker, der står frem lige som de er og måske endda særligt, dem der står ved, at de ikke har styr på det hele. At de også er skræmte og bange. Dem som tør løfte sløret og vise hvem de er bag facaden…

Ved aftensbordet snakkede vi om en dreng, hvis opførsel skabte meget forstyrrelse i skolen, og min datter sad et øjeblik eftertænksomt, hvorefter hun sagde; “I virkeligheden er han måske en bange dreng bag facaden, som bare gerne vil have kærlighed”

Og ja, for det vil vi jo alle.

Vi vil i grunden bare elskes…som dem vi er.

SONY DSC

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Én kommentar


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251