Lykkelig indefra

Mens tiden er…

23 januar , 2014 - af Charlotte - Kategori: nuets kraft - Tags:
PrintFriendly and PDF

sommerpige

 

Som et frisk vindpust kommer min store datter hjem. Hele dagen har hun været væk, først i skole, så hos en veninde. Hun bryder dagens stilhed med sin latter. Den mindste har tilbragt eftermiddagen på badeværelset, der nyder hun at sidde på det varme gulv med sin Ipad, når hun trænger til ro efter en travl dag.

Jeg har selv nydt en fridag og den uventede luksus at kunne tage i svømmehal og sauna en formiddag.

I svømmehallen var der et par nybagte forældre med deres tvillinger. Moderen sagde agye lyde og piskede rundt for at nå selv at blive vasket, mens babysønnen sad ved siden af i autostolen. Faderen måtte have taget datteren med i herreomklædningen. Jeg tænkte over, hvordan man bar sig ad med at fordele tvillinger mellem sig i det daglige. Det var vist deres første gang i svømmehallen, for de diskuterede, hvorvidt babyerne skulle beholde bleen på under badebukserne. Moderen endte med at få ret.

Jeg var lige ved at blande mig i bekymring over de blytunge bleer, som de arme børn måtte få, men tog mig i det. Måske havde tingene vitterligt ændret sig, siden mine egne børn var små. Og moderen havde sagt til faderen, at hun havde 100 % ret.

Jeg havde selv svømmet zigzag mellem pensionisterne, som fyldte svømmehallen op på den tid af dagen og havde bagefter haft tid til at sidde længe i saunaen, lige indtil jeg ikke gad mere.

Der i saunaens varme, havde jeg siddet og tænkt over, hvor tiden var blevet af. 3 børn havde jeg selv været i svømmehal med. Nu var de ved at blive store. I år ville vores ældste datter tage på efterskole, så var der kun den mindste hjemme. Tiden skulle til at have et andet indhold.

Jeg overvejede et øjeblik, om jeg i bagklogskabens lys skulle gå ud og prikke den hektiske mor på skulderen og bede hende om at huske på at nyde livet med børnene. Mens tiden er. Huske at trække vejret og være tilstede. Nu. For det havde jeg ikke altid selv været i stand til, dengang. Men da jeg kom ud af saunaen, var hun allerede væk…

 

‘We’re so busy watching out for what’s just ahead of us that we don’t take time to enjoy where we are.’
 Bill Watterson

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *