Lykkelig indefra

Velkommen til det nye år

29 december , 2013 - af Charlotte - Kategori: nærvær, nuets kraft, Nytårsforsætter
PrintFriendly and PDF

Jeg havde sat mig der med ansigtet mod lyset og udsigten. I min gamle sofa med benene oppe, en kop kaffe på skødet, og hovedet fuldt af tanker. Tanker om det gamle år, og det der var på vej. Spritnyt og ubeskrevet.

Jeg nød dem altid mellemdagene, at tænke tilbage og samtidig frem, ikke uden en vis portion vemod, men allermest med den spænding og glæde, som udsigten til et nyt år altid fyldte mig med.

Pludselig så jeg ham, den gamle eneboer, som bor for enden af vores vej. Historien om ham havde altid været omgivet af mystik. For han boede der alene, med dyr i stuerne forlød det, sær var han, og måske en anelse farlig?

Han gik med tunge skridt, på vej ned af markvejen, huen med øreklapper godt trukket ned om ørene. Han havde været nede og hente posten, kunne jeg se, postbudet ville ikke køre hele vejen derud.

Hvad gjorde han sig mon af tanker? Var livet blevet, som han ville det? Han havde boet der på gården, alene siden moderens død, havde aldrig været derfra.

Var der fortrydelse i hans sind?

Her sad jeg priviligeret, med frit valg på alle hylder, med den luksus, at jeg havde friheden til at ændre kurs, gå nye veje, hvis det var, hvad jeg ville.

Som mange i dagens Danmark havde muligheden, ikke at det var lige nemt for alle, men dog trods alt, nemmere end det havde været nogensinde.

Med friheden kom der dog også en tvivl, som i bagerens udstillingsvindue, der var jo så meget at vælge imellem, hvad nu hvis man ikke valgte rigtigt, så gik man jo glip af noget.

De overvejelser var der ikke i samme grad i gamle dage.

Ansvaret var nu om stunder så meget dit eget. Du var din egen lykkes smed, og det lod kunne til tider være svært at bære.

Jeg havde besluttet mig for ikke at lave nytårsforsætter for året, der var på vej, men i stedet være i nuet, følge mit hjerte og se, hvad der måtte dukke op. Mens jeg sad der og tænkte over det, blev jeg helt nervøs. Jeg som plejede at tage tøjlerne og sætte kursen. Om ikke andet måtte jeg da have mig et par pejlemærker?

Mit blik faldt igen på eneboeren, han var ved at være nået hjem.

Jeg så mig om, jeg var jo allerede hjemme, der hvor jeg hørte til, hvad havde jeg at frygte…

Jeg åbnede mit hjerte for det nye år og bød det velkommen hid.

 citater om nuet

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251