Lykkelig indefra

Hiver du også dig selv op ved hårrødderne?

19 december , 2013 - af Charlotte - Kategori: Ikke kategoriseret - Tags: , , , ,
PrintFriendly and PDF

Forleden talte jeg længe med en skøn ældre dame, som var i sorg.

Hun havde inden for de sidste par år både mistet sin livsledsager og sin veninde. Og nu sad hun hos mig og græd, mens hun fortalte, hvordan hun længe havde forsøgt at hive sig selv op ved hårrødderne.

For hun plejede at være sådan en med overskud til andre, men nu magtede hun ingenting og forstod ikke, at det ikke snart blev bedre. Og særligt svært var det da her i juletiden.

Hendes læge havde anbefalet hende at gå til psykolog, men hun syntes, det var et nederlag, for man burde da kunne klare den slags ting selv…

Jeg bad hende om være lidt mere tålmodig og overbærende overfor sig selv, for når livet slår hårdt og vi farer vild på vores vej, så kræver det tid og små skridt at finde tilbage.

Der findes desværre ingen hurtige genveje.

Og sommetider har vi mennesker altså brug for hjælp, brug for ører der gider lytte, brug for at tale til ordene slipper op og brug for at græde, til tårerne stilner.

Og det er helt som det skal være. Vi behøver ikke altid være stærke.Vi behøver ikke altid være i overskud…

Men det tankevækkende er, at når vi først tillader os selv at give slip, at rumme vores følelser, at føle smerten, så har lyset og overskuddet det med at vende tilbage.

Stille og roligt, skridt for skridt, som dagen tiltager efter vintermørket.

Til min fødselsdag fik jeg foræret Kathrine Lilleørs bog; “Kærlighed er”

I forordet skriver Lilleør, at hun forestiller sig, at jeg som bogens læser, ikke bare lægger øre, men også hjerte til hendes ord. At jeg sætter mig ved hendes side, så vi kan dele hjerterum og tale om alt. Alt det vigtigste.

De ord  har hæftet sig i mit sind…ikke blot at lægge øre til, men at lægge hjerte til andres ord.

Måske er det netop det, vi skal øve os på i det nye år. At lægge hjerte til. 

Har du brug for en til at lægge hjerte til dine ord, er jeg i hvert fald lige her, klar til at lytte og favne.

gravhøj, lægge hjerte til

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Én kommentar


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251