Lykkelig indefra

Hvordan behandler du din krop?

05 november , 2013 - af Charlotte - Kategori: kroppen og lykke, mindfulness, Motion og lykke
PrintFriendly and PDF

Gårsdagens blogudfordring handlede om kroppen og stillede det meget relevante spørgsmål;

Hvordan behandler du din krop? Hvis den kunne tale, hvad tror du så, at den ville fortælle dig?

Uha, uha, var min første tanke. For jeg ved skam godt, hvad min krop forsøger at fortælle mig for tiden.

Og jeg er begyndt at lytte til den, selv om jeg kan være noget så træt af at skulle tage hensyn. For med alderen er det jo gået op for mig, at jeg ikke bare kan tage kroppens velbefindende for givet. Negligerer jeg min krop, kvitterer den lynhurtigt med muskelspændinger, hovedpine, manglende energi og mavefedt. Og det ligeså sikkert som amen i kirken.

Så kan jeg lære det, kan jeg.

Men det har jeg måtte sande ikke har været helt nemt. Motivationen har været der, men jeg har fået overtrænet og har fået lavet nogle dumme skader.

Derfor har jeg hyret en personlig træner, som har lagt et overkommeligt og realistisk træningsprogram for mig.

Der virker. Jeg får gået en tur hver dag og et par gange om ugen får jeg trænet foran computeren efter et nemt cirkeltræningsprogram, som du kan finde her.

Og faktisk er det så enkelt, at selv børnene synes det er sjovt at være med. Og katten.

Kosten arbejder vi med, hele familien. Vores nuværende fokus handler om at lave madplan og få købt ind til hele ugen hver søndag.

Det går fremad, men let synes jeg ikke, det er.

Forleden læste jeg et interview med Anders Lund Madsen, hvor han fortalte om sin opvækst i forhold til kosten. Og det havde mildt sagt ikke været en prioritet i deres hjem. Til gengæld havde der været meget åndelig føde.

Det fik mig til at grunde over, hvad vi hver især har med os hjemmefra. I mit barndomshjem har kost og madlavning heller ikke været en prioritet, så det har jeg selv skulle lære mig sidenhen. Det har været en proces for mig at acceptere, at jeg er nødt til at give det opmærksomhed, fordi det ikke er en naturlig kompetence.

Men det er ikke til at komme udenom, at din mentale og fysiske trivsel er tæt forbundet.

Den fineste måde at illustrere det på er som her i Radiserne;

 

195856_417322338305355_1348965135_n

 

 

Hvordan vil du besvare dagens spørgsmål?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251