Lykkelig indefra

Holder du også vejret?

03 november , 2013 - af Charlotte - Kategori: meditation, mindfulness
PrintFriendly and PDF

DSC_0754Jeg havde det godt på fornemmelsen, det her med mindfulness udfordringen og blogge om det dagligt, det ville ikke komme til at ske.
Hverdagen ville komme i vejen, men pyt med det, jeg havde bestemt mig for, at det vigtigste var, at jeg fik udført udfordringen.

I går handlede det om at trække vejret.
Ja, det lyder faktisk enkelt, men tro mig, det er ikke spor nemt.
Det gik hurtigt op for mig, at min vejrtrækning var overfladisk. Jeg fik en fornemmelse af, at jeg nærmest havde holdt vejret i en periode.
Og da jeg dagen igennem gav mig selv flere pauser, hvor jeg fokuserede på den dybe vejrtrækning, kunne jeg tydeligt mærke, hvordan det var fat.
Den sidste tids bekymringer havde sat sig på mit vejr, som bekymringer har det med at gøre.
Følelsen var ubehagelig til en start, for pludselig var facaden væk, og følelserne fik rum.
Men samtidig blev jeg klar over, hvad det handlede om, og jeg kunne forholde mig til bekymringerne, give slip og tage handling.

I dag bestod udfordringen så i at meditere på vejrtrækningen i 10 min.
I løbet af de første 20 sekunder kom jeg i tanke om, at jeg manglede at købe staniol og fryseposer. Dernæst at jeg havde glemt at skrive fødselsdagskort til eftermiddagens fødselsdagsarrangement.
Men stille og roligt aftog tankernes mylder, og jeg faldt til ro. Bagefter var min energi vendt tilbage, og jeg fik tilmed ryddet op i brødskufferne.
Tankevækkende hvilken effekt 10 minutters mediation kan have.

Vejrtræknings meditation er meget enkel;
Sæt dig eller læg dig godt til rette
Vend opmærksomheden på din vejrtrækning
Læg mærke til din indånding og udånding
Forsøg stille og roligt at få din vejrtrækning helt ned i bugen, så du kan fornemme, at din vejrtrækning bliver dyb.
Kommer der tanker, så lad dem blot passere og bring kærligt din opmærksomhed tilbage til vejrtrækningen.

Måske var det en ide lige at afslutte weekenden med 10 minutters meditation, inden det bliver mandag i morgen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251