Lykkelig indefra

Har du mod på en udfordring?

01 november , 2013 - af Charlotte - Kategori: mindfulness
PrintFriendly and PDF

Jeg har kastet mig ud i en udfordring – en 30 dages mindfulness udfordring.

Simpelthen en mindful november måned. Og hvem kunne ikke bruge det i en af de måneder, som byder på rigtig meget travlhed og meget lidt dagslys.

Det fine ved udfordringen er, at du helt selv definerer, hvordan du løser den.

Jeg tænker, at jeg vil blogge løbende, men ved også, at det næppe vil være realistisk, at jeg får skrevet et blogindlæg dagligt, men mindre kan også gøre det.

Første spørgsmål lyder sådan;

Mindful Livinng Challenge

 

Hvad betyder – at være mindful for dig?

Hvilke kvalitet/kvaliteter bringer det ind i dit liv?

De første ord der falder mig ind er – bevidst nærvær.

For mig handler mindfulness blandt andet om at være nærværende og tilstede, her og nu, i dette øjeblik og dermed ikke i hverken fortiden eller fremtiden.

En kunst jeg øver mig på dagligt og langt fra behersker endnu. Men heldigvis byder hverdagen på rigtig mange daglige gøremål, som jeg kan benytte som læreplads.

Særligt vigtigt er det for mig at være nærværende overfor mine børn. Der er så mange forstyrrelser efterhånden, og særligt i vores teknologiske tidsalder med computer, fjernsyn, ipads og mobiltelefoner.

Blot for år tilbage holdt jeg hævd over et par timer offline dagligt, men nu er ipads en integreret del af undervisningen i børnenes skoler, og lektielæsningen kan faktisk ikke løses uden internettet.

Det synes jeg er en stor udfordring.

Min ældste søn lod sig indfange af bøgernes univers, som bød på mange stunder med stille nærvær og fordybelse, men mine to yngste piger er vokset op med en helt anden påvirkning fra de digitale medier.

Lektiebøger er en saga blot, enhver korrespondance foregår over forældreintra, så computeren kan bare ikke undværes, men må tjekkes på daglig basis.

Det er let at lade sig indfange, også for mig, hvor f.eks. et netværk som facebook byder indenfor i  et inspirerende univers.

Sker det på bekostning af nærværet?

Det nærvær, som for mig er en vigtig værdi i min hverdag.

Ja til tider gør det, sådan oplever jeg det i hvert fald.

Og jeg har ikke endnu ikke fundet de vise sten, men tænker, at det handler om en balance.

Og hvor mindfulness måske kan være et hjælpende element…

Ps.

Vil du være med på udfordringen, så er det her det foregår;

30-day-challenge

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251