Lykkelig indefra

Når Anders Lund Madsen kunne…

11 oktober , 2013 - af Charlotte - Kategori: frygt, frygt for at være på
PrintFriendly and PDF

Forleden læste jeg et godt interview med Anders Lund Madsen, som handlede om hans første tid som journaliststuderende, der ikke havde været så nem, som man skulle tro, når man oplever ham i dag;

“For mig var det en overvindelse blot at trykke nul for at komme ud af huset. Og jeg ringede faktisk en del gange hjem til mig selv, hvor jeg vidste, at der ikke var nogen hjemme.”

Anders endte med at overvinde sin frygt, den dag han talte længe med en mor, hvis søn var blevet brutalt myrdet. Hun bad ham om ikke at offentliggøre historien, hvilket han respekterede til trods for, at han trodsede sin chef.

“Episoden lærte mig helt banalt, at man altid har et valg selv. Man kan altid sige nej. Det værste, der kan ske, er, at man bliver fyret. Den indstilling er kommet til at forme resten af min karriere. Og siden har jeg ikke været bange for at ringe folk op. For frygt kommer af følelsen af mangel på kontrol, men dér tog jeg endelig kontrollen over mit eget liv i en alder af 27 år, så jeg ikke længere kun var passager i min egen tilværelse, men kaptajn over mine egne beslutninger. Og det har jeg forsøgt at holde fast i siden.”

Det er tankevækkende ord, synes jeg. For hvornår er det, du lader frygten styre dit liv? Og hvornår bliver noget vigtigt nok for dig, til at du tør overvinde frygten?

For mit eget vedkommende er det bundet op til mit livsformål og til det at være en god rollemodel for mine børn.

Jeg skal f.eks. overvinde mig selv, hver gang jeg holder oplæg for en større forsamling. Jeg kan godt, men det er noget, som kræver meget energi, og når jeg gør det, er jeg som regel hamrende nervøs inden og helt udmattet bagefter. Min mand har gentagne gange spurgt mig af bekymring, hvorfor jeg så vælger at gøre det alligevel. Og mit svar er, at det er vigtigt for mig at kunne inspirere og hjælpe andre, vigtigt nok til at jeg vælger at overvinde min frygt, selv om det føles møj ubehageligt.

Fornyligt gik det op for mig, at jeg ikke længere var panisk angst for edderkopper (altså jeg elsker dem stadig ikke), men jeg kan nu se en edderkop uden at skrige, og jeg kan til med sætte en ting over den, indtil min mand kommer hjem. Og det er sket udelukkende fordi, det pludselig gik op for mig, at jeg overførte angsten for edderkopper til min datter og var en rigtig dårlig rollemodel.

Formålet blev frygten overlegen.

Hvad ville kræve mod af dig i dit liv?

Og hvad skulle der til for, at det blev vigtigt nok for dig, til at du turde overvinde frygten?

Når Anders kunne, kan du sikkert også.

“I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it. The brave man is not he who does not feel afraid, but he who conquers that fear”

Mandela

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *