Lykkelig indefra

Måske skulle du snuppe dig en dalredag?

PrintFriendly and PDF

I dag har min yngste datter og jeg pjækket. Hun skulle til tandlæge og egentlig var planen, at hun skulle i skole bagefter.

Jeg havde en lang liste med ting, som jeg manglede at få lavet, men helt ærligt, så var min energi flad, og det samme var hendes. Så derfor blev vi enige om, at vi tog en dalredag.

Og det har så været dagens eneste program; at dalre. Vi osede på Roskilde torv, købte et nyt computerspil, og drak varm cacao. Mine gøremål måtte vige pladsen til en anden dag.

Nu er hun så taget til fodboldkamp med sin far, og jeg har sat mig til rette for at skrive et blogindlæg.

Og jeg tænkte faktisk på, at det skulle handle om værdien af dalredage. Dage, hvor du simpelthen ikke må andet end at dalre rundt og kun må lave lige, hvad du har lyst til.

Har du som jeg en travl hverdag, hvor du af og til føler, at din hjerne har været på overarbejde, og du mærker stressen gøre sit indtog i din krop, så er det tid til en dalredag.

Måske føler du, at du ikke kan tillade dig det, eller simpelthen ikke har mulighed for at prioritere det. Men tro mig, hvis du ikke tager dig tiden, så vil din krop på et tidspunkt bukke under helt af sig selv og uden for din kontrol.

Jeg har selv prøvet sådan et stresssammenbrud, hvor jeg havde ignoreret min krops signaler alt for længe, og der pludselig ikke var mere energi tilbage. Jeg havde kørt mig selv helt flad og kunne ikke andet end at tude og stirre ud i luften. Og jeg har siddet med mange stresscoachingklienter, som heller ikke fik stoppet op i tide, men var noget dertil at selv det at bestille skolemælk var blevet til en uoverskuelig opgave.

Nu er det jo ikke alle forundt at tage en hverdagsfridag, lige når der er behov for det, men hvis det ikke er muligt, så reserver en weekenddag til formålet. Bliv i pyjamas, spring rengøringen over, bestil mad udefra og aftal med dig selv, at det eneste du må er at dalre.

Jeg lover dig, at det vil være godt givet ud.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251