Lykkelig indefra

Har du husket dine serviceeftersyn?

30 oktober , 2013 - af Charlotte - Kategori: metaforer, stress - Tags:
PrintFriendly and PDF

Der var engang en bil. Den var ikke helt ny længere, havde et par ridser i lakken og lidt rust her og der, men det var en trofast bil. Altid til tjeneste. Uanset hvor svært det kunne være at starte om morgenen og komme op i omdrejninger, så gjorde den sig umage. Den var rummelig, strakte sig langt og var altid til rådighed for andre.

Når den var ude i trafikken, syntes den godt nok, at tingene gik stærkt. Det var ikke som tidligere, det var som om, der hele tiden var nye ting at forholde sig til. Nye veje, nye rundkørsler. Hastigheden og tempoet var generelt skruet op.

Puha, nogle dage, var den helt forpustet, når den endelig nåede hjem i garagen, ja faktisk havde den svært ved at komme ned i gear. Og selv når den stod der og faktisk skulle lade op, følte den, at dens batterier var flade….

Så pludselig en dag skete det uundgåelige, den kørte tør for benzin. Hostende og hakkende måtte den liste sig ind til siden, den kunne ikke mere. Faktisk måtte den have hjælp til at blive kørt på værksted, for den var ikke meget for at indrømme, at det var nødvendigt.

På værkstedet kastede en garvet mekaniker et erfarent blik på den og rystede på hovedet; ”Lille bil dog, hvorfor har du ikke overholdt dine serviceeftersyn?!”, ” Du har jo forsømt dig selv og har både glemt at lade op og putte vand på køleren!”, ”Nu må du stå her og tage en pause!”

Bilen blev stående, for den kunne ikke andet. Den måtte stå der på værkstedet og tage en tænkepause.
Stille og roligt vendte dens kræfter tilbage, og en dag følte den sig klar til at forlade værkstedet igen.
Men først ville den gerne lige snakke lidt med mekanikeren; ”Har du en manual, så jeg kan undgå at køre flad igen?” spurgte bilen håbefuldt.

Mekanikeren rystede smilende på hovedet og svarede; ”Desværre lille bil, der findes ikke manualer til livet!”, ”Men du har fået installeret en pauseknap, og hvis du fremover husker dine serviceeftersyn, så skal det nok gå!”

Bilen kørte forsigtigt, men fortrøstningsfuld ud på vejen igen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251