Lykkelig indefra

Op på hesten igen!

PrintFriendly and PDF

“Kom så op på hesten igen!” skreg Vagn. Han var rødmosset og temperamentsfuld, sådan husker jeg ham. For han var min ridelærer som barn, og jeg kan stadig tydelig se ham for mit indre blik. Uh, han var skrap! Og når man faldt af hesten, hvilket jo skete temmelig tit fra rideskolehestene, så var der ingen nåde eller klynk. Det var bare med at tørre øjnene og komme op på hesten og fortsætte.

Jeg tænkte på Vagn forleden i en helt anden anledning. Jeg har en sød kollega, og når vi har frokostpause, bruger vi pausen til at træne i et par gange om ugen. Når vi står der og kampsveder i stepmaskinen, får vi mange anerkendende blikke, både fra de borgere, som vi selv står for at træne og motivere, men også fra vores kollegaer, som synes vi har en enorm selvdisciplin.

Det griner vi ofte af, for ja vi fremstår selvfølgelig som gode rollemodeller, meen det er skam da langt fra altid, det falder os let. Faktisk “falder vi af hesten” gang på gang, nogle dage har vi for travlt til at prioritere træningen, andre dage finder vi på vildt dårlige undskyldninger og forsømmer af den grund. Men der, hvor Vagn kommer ind i billedet er, at vi altid kommer op på hesten igen.

I stedet for at dunke os selv og hinanden i hovedet over vores i perioder sløve moral, så trækker vi på skuldrene og går i gang IGEN! I stedet for at tænke; “Så kan det også være det samme!”, når vi ikke formår at være vedholdende, så tænker vi; “Lidt har også ret!” og “Mange bække små!”

For sådan er livet jo, hverdagen kan finde på at spænde ben til tider. Men så er det bare op på hesten igen.

Tage små skridt for at komme tilbage af den gode vej og grine lidt af det.

Det forsøger vi også at lære vores klienter/borgere.

Men det var først fornylig, at jeg kom i tanke om, at æren i virkeligheden måske skulle tilskrives min gamle, hidsige ridelærer – Vagn!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251