Lykkelig indefra

Hvad bærplukning med svigermor kan lære dig om livet

08 august , 2013 - af Charlotte - Kategori: lykke - Tags:
PrintFriendly and PDF

Forleden havde jeg sendt mine piger ud for at plukke bær i vores have. I år var der tunge, solmodne klaser af bær på både ribs og solbærbuske. De gik da også i gang, men mistede hurtigt tålmodigheden og skulkede for tjansen. Jeg gik ud for at tage over. Samtidig kom min svigermor gående, og mens vi snakkede gik hendes arbejdsvante hænder ganske automatisk i gang med at plukke bær sammen med mig. “Ja, ja” sagde hun, “De unge mennesker kunne godt lære noget om tålmodighed”

Vi faldt efterhånden ind i en arbejdsrytme, mens vi hyggesludrede. Jeg hjalp med at sortere de bær fra, som ikke var helt pæne. For svigermors øjne er desværre ikke helt, som de har været. Men bærene skulle ikke gå til spilde, den tanke kunne hun slet ikke holde ud, men forvandles til dejlige vitaminrig saft til den lange vinter. Og når man er fra den generation, som blev sendt i huset som 15 årig og har været landmandskone det meste af livet, så ligger evnen til manuelt arbejde nærmest fast forankret i hænderne.

Da vi efter et godt stykke tid blev færdige, var buskene faktisk ryddet, og svigermor tog den fyldte skål med over i sit køkken. Jeg kiggede efter hende, da hun gik og tænkte; – Tja, det er ikke kun de unge mennesker, der kan lære et og andet om tålmodighed….

 To flasker fyldt med velsmagende vinterforråd blev det til.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251