Lykkelig indefra

Når forventninger ikke bliver indfriet

18 juli , 2013 - af Charlotte - Kategori: ferie, feriestatus, forventningens glæde, forventninger
PrintFriendly and PDF

Kritiske røster siger, at vi er tilbøjelige til kun at vise en begrænset del af sandheden på de sociale medier, og iscenesætter os selv i et positivt lys. Således også vores sommerferie, hvor vi tilsyneladende hygger os vildt med familien og vælter os i kolde drinks og jordbær.

Hmmm… sådan har min sommerferie ikke været i år, tværtimod har den været en øvelse i at få det bedste ud af en virkelighed, hvor forventningerne ikke kunne indfries.

Min mand indledte sommeren med at komme til skade med sit ben, så han har været immobil i lang tid, og skal stadig gå med krykker 4 uger endnu, hvorefter han skal gennem en lang genoptræning.

Surt for en mand, der i sit arbejdsliv er afhængig af sin mobilitet, og surt for hans familie.

Derfor har sommeren budt på en lang række af ændrede planer og hensyntagen, og hen af vejen er jeg blevet udfordret en del og har gentagne gange været nød til at træde udenfor min komfortzone.

Jeg har f.eks. været alene med mine unger på ferie og har kørt bilen på steder, hvor jeg plejer at overlade det til min mand, også op og ned af færge ramper og i store byer. Og jeg har stået med alle de praktiske gøremål herhjemme, samtidig med, at jeg har forsøgt at være en forstående hustru. Det er jeg ærlig talt ikke lykkes særligt godt med, for sådan en hustru, der både er uddannet coach og ergoterapeut er faktisk ikke synderlig omsorgsfuld som sygehjælper, har mere tilgangen – hjælp til selvhjælp og “det kunne have været meget værre.”

Tingene kulminerede, da jeg på et tidspunkt efter 2 ugers ferie følte mig mere udmattet, end da ferien startede. Da forstod jeg, at jeg i al min praktiske navigation ikke havde tilladt mig selv at være ked af det og ærgerlig. Og jeg tog mig en gevaldig tudetur, installerede min familie i et sommerhus og tog hjem og tilbragte en halv dag og en nat helt for mig selv. Derefter er det gået bedre.

Og nu sidder jeg her og tænker over, at jeg igen fik min egen medicin at føle. At jeg måtte følge de råd, som jeg plejer at give til andre;

Når virkeligheden ikke matcher forventningerne, og du måske endda tager dig selv i at misunde andres fede sommerliv, så vedkend dig først og fremmest, at det er sådan, du har det. Tillad dig selv følelsen i stedet for at lægge låg på. Få snakket med dine nærmeste om det. Og træk vejret dybt og accepter situationen, som den er.

Når forventningens gærde på den måde er sat ned, vil du lettere blive i stand til at nyde det, der er. Og det er i grunden ikke så tosset endda. Set i bakspejlet har min sommer jo alligevel budt på mange lykkelige øjeblikke, f.eks. vores lille nye kattekilling – Kitti.

Hvordan er din sommer?

Lever den op til dine forventninger?

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

4 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251