Lykkelig indefra

Meningen med livet er at finde ind til sig selv

PrintFriendly and PDF

Stafetten er sendt afsted og er grebet af den første. Og flere andre er i gang.

Herunder kan du læse Suzettes gribende og tankevækkende fortolkning af meningen med livet.

Suzette er en fantastisk sparringspartner ift. mit eget bogprojekt om livet og lykken, du kan læse mere om hende på hjemmesiden; www.suzettelarsenbogudvikling.dk

Og i dag har Suzette ordet;

Stafetten har ramt mig på en dårlig dag. Jeg er i dårligt humør og har ondt i halsen, men har besluttet mig for at forsøge alligevel. Det bliver sikkert ikke særligt opmuntrende, men sådan må det være.

Jeg er begyndt at sætte spørgsmålstegn ved rigtig meget. Hvorfor laver jeg fx det, jeg laver?

Hvorfor arbejder jeg med bøger? Hvorfor er jeg cand.mag.-uddannet med dansk som hovedfag? Jeg kunne have gået i tusinde retninger, da jeg er så heldig at have evner inden for rigtig meget forskelligt. Hvorfor er jeg gift og bor i et parcelhuskvarter?

Når jeg ser, hvordan mennesker lever deres liv, har jeg altid tænkt, at hvert menneske har et livsmanuskript, de udfolder. Hvis man har haft en rodet og ustabil opvækst, vil man for alt i verden stræbe mod en velordnet voksentilværelse – eller også vil man gentage og skabe samme tilværelse som voksen, som man blev præsenteret for som barn.

Jeg er opvokset som skilsmissebarn med en mor, hvis højeste drøm var at blive akademiker.

Hvad gør jeg?

Jeg gifter mig og beskytter vores ægteskab, som en løve beskytter sit afkom. Og jeg bliver akademiker og læser det samme, som min mor har læst. Min mor sendte rigtig mange manuskripter af sted til forlag. Kun for at få afslag.

Hvad gør jeg?

Jeg har arbejdet med bøger i rigtig mange år og været én af dem, som min mor fik afslag fra. Min mor havde en drøm om at flytte på landet (er opvokset på Frederiksberg), men gjorde det aldrig.

Hvad gør jeg?

Jeg bor i en årrække meget meget langt væk på en ø – altså på landet. Jeg har siddet i mange mange timer og hjulpet min mor til at finde ud af, hvad hun VILLE. Hun havde ikke rigtig lyst til noget, viste det sig altid, når hun forsøgte dette eller hint. Og hvad udvikler jeg? I mine egne øjne en stor evne til at finde ind til menneskers lyst og være med til afklare dem.

Min mor var ikke som ikke andre mødre, og jeg har gennem hele min opvækst følt mig anderledes. Så hvad gør jeg? Har i mange år haft meget travlt med at få et ’almindeligt’ liv, hvor jeg kunne glide sammen med de andre og ikke behøvede at føle mig udenfor.

Så jeg er kommet i tvivl:

Lever jeg mit eget liv, eller lever jeg det liv, min mor drømte om? Den er bitter at sluge. For er det liv
mig? Er det meningen for mig? Hvor er jeg henne, hvor er mine drømme? Hvad ønsker jeg af mit liv? Hvem er jeg?

Jeg tror altså, at de fleste af os skaber det liv, vi gør, som reaktion på dét, vi har oplevet som barn. Nogle arbejder mod deres egen opvækst, andre arbejder med den så at sige. Men alle gør det som en reaktion.  Det gør mig trist og ked af det, da jeg føler, mit jeg er væk, det føles stramt og begrænsende.

Men det var det, jeg sagde: Jeg er i dårligt humør.

Men hovedet på sømmet, det er måske det, der er meningen? At man skal gøre sig fri af det begrænsende i det?  Finde ud af, hvem man er inde bag det alt sammen: bag facaden, hinsides det liv, man lever som reaktion på det, man kommer fra, når man skræller det hele af og står tilbage med sine følelser og tanker. Finde ind til sig selv, efter man er blevet kørt igennem opdragelsesmaskinen.

Jeg tror, jeg sætter to streger under, det må være facit. Et af dem i al fald

Meningen med livet er at finde ind til sig selv. 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

5 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251