Lykkelig indefra

Trænger dit liv til et serviceeftersyn?

PrintFriendly and PDF

Da vinteren trak ud i år og nægtede at give foråret plads, var min energi helt i bund. Jeg var mere flad og trist til mode, end jeg nogensinde har været. Selvfølgelig var det ikke kun manglen på lys og varme, der gjorde udslaget. Også en lang periode med arbejdspres og udfordringer på andre livsområder, som gjorde at jeg efterhånden havde fået valgt de ting fra der gav mig energi, for at have overskud til at tage mig af det basale.

Er det en hensigtsmæssig måde at handle på?

Nej, absolut ikke. Jeg var i en periode røget lige dukt ned i den fælde, som jeg advarer andre om. For det er et klassisk stressmønster. Når du har travlt, skærer du de aktiviteter fra, som oplader dig, hvad enten det er samvær med andre, motion, alenetid, sund mad. Du sætter arbejdet og familien over dig selv, fordi det er alt, hvad du magter. Så dine prioriteter skifter plads med den bagside, at når du ikke får ladet dig selv op, så løber batteriet pludselig flad. Du har i overført betydning, simpelthen ikke mere benzin på bilen.

Og det drilske ved det er, at det som regel sker, uden du selv opdager det. Vi ser sjældent vores egne blinde vinkler og slet ikke, når vi er styret af vores stresshormoner. Men da en god kollega advarede mig, fik jeg heldigvis stoppet op i tide.

Jeg fik givet mit liv et servicetjek og besluttede mig for, hvor det var vigtigst at sætte ind.

Siden har jeg gået mellem 4-5 kilometer hver dag. Jeg får sol, lys, energi og fred og ro til mine tanker. Og stille og roligt i takt med forårets komme, er mit overskud også vendt tilbage. I går opdagede jeg, at jeg igen var lykkelig og tilfreds.

Åh jo, der er såmænd stadig områder af mit liv, der kunne trænge til fokus. Men da jeg i mine tanker tog turen rundt i mit livshjul, kunne jeg se, at jeg havde fået sat ind på flere områder og var godt på vej med andre.

Hvis dit liv også trænger til et serviceeftersyn, kan jeg anbefale dig at få kastet lys på dine livsområder via livshjulet.

Du finder øvelsen her.

Der er 2 øvelser om livshjulet som du kan udprinte, den ene beskriver metoden og den anden indeholder tomme skabeloner.

Hvad kunne være det vigtigste første skridt for dig?

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

6 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251