Lykkelig indefra

Måske skulle du gøre noget andet?

PrintFriendly and PDF

På facebooksiden “at leve mindfuldt” er der i dag denne inspirerende status;

“At gøre, som vi plejer

I dag er der en del forældre, der vender tilbage til en gammelkendt rytme. Børnene skal i skole igen. Og de sidste fire ugers brud på rutinerne kan lynhurtigt slettes. Og vi kan gå tilbage til den velkendte rytme.
Vi kan gøre, som vi plejer. Når vi har været syge, måske endda indlagt på hospitalet, bliver vores rytmer og rutiner afbrudt. Når vi er raske, finder vi hurtigt …tilbage til den velkendte rytme.
Og vi gør, som vi plejer.

Ethvert brud på rytmen bliver så hurtigt som muligt overvundet. Så vi kan komme tilbage på sporet.
Og gøre, som vi plejer.

Men for at komme til nye landskaber. Til nye oplevelser. Til nye indtryk. Til nye indsigter. Er vi nødt til at bryde rutinen. Dreje fra hovedvejen et sted, hvor vi ikke har været før. Ændre rytmen.

At bryde ned er måske ikke at ødelægge, men i stedet at forberede en ny konstruktion. At fravige en vane, er måske at åbne blikket for en helt anden og ny måde at se livet på. At fare vild for en stund, er måske ikke at blive væk – men i stedet at finde hjem.

Vi kan gøre som vi plejer. Og se alt det, vi kender.
Eller…”

Ord, der vækker genklang i mit univers og får mig til at stoppe på og reflektere.

Kan vi gøre noget anderledes og bedre i vores hverdagsrutiner?

Eller fungerer tingene godt som de er?

Feks. synes jeg, at jeg ofte skynder på mine piger om morgenen, særligt den mindste, der har det med at gå helt i stå.

Og jeg bryder mig ikke om at lyde småirriteret og at skulle minde hende om, at vi er ved at komme for sent, hvis hun ikke får lidt fart på.

Den vane vil jeg gerne forsøge at ændre på.

Har dine rutiner været brudt?

Så stop op et øjeblik og tænk over, om der har været en læring i det.

Vil du gøre som du plejer, eller gå af nye stier…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251