Lykkelig indefra

Hvis jeg havde vidst, hvad jeg ved nu…

PrintFriendly and PDF

Da jeg var barn, boede vi ved siden af min mormor og morfar. Vi havde fælles have. Jeg kunne smutte lige gennem haven, ind af havedøren og hen til min mormor, som altid var hjemme. Hun havde et skrøbeligt sind min mormor, så man vidste aldrig helt, om hun var sengeliggende eller oppe, men når hun var frisk, så var hun klar til leg.

Jeg fik lov til at gå på opdagelse i hendes gemmer, klæde mig ud i hendes tøj,  men allerbedst var det, når hun fortalte historier fra sin egen barndom.  Hun havde sin egen lænestol i en krog, hvor hun sad og røg cigaretter i et omfang, så hendes pandehår var helt gult. Men som jeg husker det, havde hun altid læbestift på, og gerne en rød hat sat lidt på skrå. Kan ske min barndoms erindring ikke er helt sand. Jeg husker dog så tydeligt, når jeg var ked af det, og jeg satte mig ned på gulvet foran hende og fik lov at læsse af.

Åh, hvor ville jeg gerne kunne skrue tiden tilbage og snakke med hende, som den voksne kvinde jeg er i dag. Høre hendes historier og skrive dem ned.

Under min coachinguddannelse lærte jeg en øvelse, der handler om, at du skal forestille dig, at du selv er blevet en gammel livsklog dame. Du sidder der i en gyngestol på verandaen og skal give dit nutidige jeg et godt råd.

Hvis du havde vidst, hvad du vidste nu…

Hvad ville du sige?

At du skulle lade være med at bekymre dig så meget?

At du skulle nyde livet mere?

At du skulle give slip på irritationer over småting?

Den øvelse gav mig lyst til at gå ud og snakke med de ældre, som rent faktisk var kommet dertil i livet og havde masser af livserfaring at dele ud af.

Nu er tiden kommet dertil, at jeg vil gøre alvor af det. Jeg har lavet en aftale med en forebyggelseskonsulent, som kommer ud og snakker med mange ældre om livet. Hun vil spørge om nogle af dem vil medvirke til et interview om livet og lykken.

Og jeg glæder mig til at indsamle deres visdomsord.

Ps. Hvis du kender en ældre dame eller mand, som kunne være interessant for mig at tale med, og som har lyst til at fortælle om sine livserfaringer, så vil jeg meget gerne høre om det.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251