Lykkelig indefra

Skal vi virkelig have dødskysset først?

09 marts , 2013 - af Charlotte - Kategori: døden og lykken - Tags:
PrintFriendly and PDF

Jeg har en facebookven, som i en moden alder har fundet den store kærlighed. Og han skriver så begejstret og indlevende om det, at det må vække til eftertanke hos alle de ægtepar, der ind imellem finder sig selv siddende i hver sin del af sofaen, grundende over spørgsmålet; “Var det virkelig det?”

Jeg kan i hvert fald selv mærke, at det får mig til at længes tilbage til den tid, hvor min mand og jeg var helt fortabt i hinanden.

Forleden skrev han så, at han og hans nye kæreste begge havde fået dødskysset tidligere i livet. De havde været gennem alvorlig sygdom, men var nu erklæret raske. Pointen var, at sådanne oplevelser, virkelig får dig til at påskønne livet og ønske at få det optimale ud af det…

Jeg hører ofte lignende historier, hvordan mennesker har fået et “wake up call”, og herefter har fået taget handling på alle deres drømme. I en lidt anden målestok, fortalte en kollega mig forleden., at hun havde opdaget, at en anden kvinde var forelsket i hendes mand, og det havde fluks fået hende til at købe nyt tøj og til at tabe 5 kilo – og ikke længere tage ham for givet.

Dette har fået mine tanker til at kredse om spørgsmålet; “Skal vi virkelig have “dødskysset” først for at kunne få det optimale ud af livet?”

Det må da kunne lade sig gøre at hæve sig ud af hverdagspostejen, uden at manden med leen har prikket dig på skulderen?

Den russiske digter Sjkloskij har skrevet; “Mennesker, som bor ved havet, bliver så vant til bølgernes sus, at de aldrig hører dem.”

Heri tror jeg, gemmer sig en del sandhed. Vanens magt…

Først når vi ser på vores liv, i et andet perspektiv, hvad enten det er på afstand, eller i lyset af, at du ikke længere kan tage det for givet, går det op for os, hvor meget vi egentlig påskønner lyden af bølgerne…

Vi har brug for hverdagen, for det forudsigelige, men vi har samtidig også brug for bevidstheden på, at den ikke er en selvfølge.

Men hvordan fastholder vi bedst muligt den bevidsthed i hverdagens travlhed og leve(r)postej?

Hvad tænker du?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

8 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251