Lykkelig indefra

Tror du på et liv efter døden?

17 februar , 2013 - af Charlotte - Kategori: meningen med livet - Tags: ,
PrintFriendly and PDF

Midt i søndagsmorgenkaffen stødte jeg på et tankevækkende blogindlæg hos Mie , hvor hun gør sig overvejelser om døden og et eventuelt liv efter døden.

I min ungdom slugte jeg bøger om livet efter døden. Og jeg var tilhænger af reinkarnation. Senere i mit liv har jeg mere  hældet til den kristne tros opfattelse.

I dag er jeg qua mit arbejdslivs mange møder med tunge skæbner, og min viden om neurologi blevet mere skeptisk generelt.

Jeg hælder mest af alt til, at livet slutter på alle planer, når vi udånder. Som et sluk på computerens off-knap, lukker alle funktioner, og der bliver stille. Ikke den mest opmuntrende tro, jeg ved det. Og jeg gradbøjer da også min beskrivelse, når min 9 årige datter, stiller sine eksistentielle spørgsmål. For dybest set, ved vi det jo ikke.

Jeg fortæller hende historien om dengang, jeg lå på briksen hos en gammel livsklog dame og fik zoneterapi.

Hun var selv meget spirituel og troede blandt andet på engle, men efter vores dybe snak om livet og døden, sagde hun noget til mig, som jeg aldrig vil glemme;

“Charlotte, vi kan jo aldrig vide med sikkerhed, om vi får flere chancer, så vi kan ligeså godt leve dette liv og gøre os umage med det, som var det det eneste.”

De ord har jeg siden haft i mit baghoved. Uanset hvad der sker efter døden, så handler det om at gøre sig umage med livet, mens vi er her.

At leve, elske, le, lære, og gøre en forskel..

Jeg tror allermest på, at vi skal bruge døden, som en påmindelse om at leve livet.

Tror du på et liv efter døden?

Ps. I aften sender Dr2 en dokumentar om livet efter livet. Den skal jeg se!

“Livet er nu” 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

5 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251