Lykkelig indefra

Siger du fra eller til?

PrintFriendly and PDF

Forleden deltog jeg i en spændende meningsudveksling i et kvindeforum. Det handlede kort fortalt om at sætte grænser.

Om hvor svært det kan være. I takt med, at du arbejder med din egen personlig udvikling, kan du nå dertil, hvor du vælger nogle ting fra i dit liv. Hvor du bliver mere bevidst om, hvad du vil lade fylde.

Det kan f.eks. være, at du ikke længere ønsker at deltage i brok og sladder, eller at du ikke vil spise slik. Men når dit eget valg er truffet, kan du opleve, at andre ser det som en afvisning.

Særligt hvis det har været en del af kulturen på arbejdspladsen eller i din omgangskreds, at det er sådanne ting, man er fælles om.

Pludselig er du ikke med i kageordningen torsdag eftermiddag, eller du melder dig ud af samtalen, når andre bagtaler chefen eller vennerne. Du kan da opleve at føle dig alene og at stå uden for fællesskabet. Og det kan gøre det utroligt vanskeligt at stå ved sin egen beslutning.

Vi kom ind på mange forskellige metoder, så som at blive på egen banehalvdel og at melde ud med jeg-budskaber, og at sætte ord på følelserne uden at angribe. Og ikke mindst at melde ud i situationen, uden at gå og tumle med det så længe, at problemet “vokser”

Efterfølgende fortalte jeg om samtalen til en mandlig kollega, som kom med et input, som ramte mig lige i hjertet.

Han sagde; “For mig fungerer det bedre at sige til end at sige fra!”

Simpelthen at sige højt, hvad jeg ønsker i mit liv, i stedet for hvad jeg ikke ønsker. Jeg ønsker venner, der løfter mig i stedet for at fastholde mig i dyndet. Jeg ønsker kollegaer, jeg kan have det sjovt med, uden vi behøver spise kage i mens.

Enkelt og indlysende, ja, men nemt?

Jeg er sikker på, at det ligesom alt muligt andet i livet, kræver øvelse.

Men jeg går i gang nu, skal du være med?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

8 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251