Lykkelig indefra

Vil du hjælpe en læser med et dilemma?

PrintFriendly and PDF

For et par dage siden modtog jeg en mail fra en bloglæser, som efterspørger råd fra jer andre læsere ift. et dilemma.

Herunder kommer den fine mail, og jeg håber meget, at du vil bidrage med et bud.

“Jeg blev ramt af dit smukke blogindlæg “Når livet slår hårdt”

Det ramte og har rumsteret lige siden.

For én i min omgangskreds er vist også ramt hårdt af livet………..igen.

Ikke én, som jeg er tæt på, men dog én, som jeg/vi (min mand) har fulgtes med lidt på afstand, Den fælles historie startede for flere år siden med mødregruppe,børn i samme institution og senere i klasse.

Vi ses et par gange om året og så til diverse arrangementer med og uden børn. Har været med til hinandens runde fødselsdage etc.

Den fælles forhistorie er jo relativ lang, men vi er vel aldrig blevet til mere end gode ”bekendte”, kan man vel kalde det. For år tilbage blev de skilt, så parmiddagene gled ud, men ellers følges vi jo stadigvæk på afstand, til runde fødselsdage og ses til diverse arrangementer med eller uden børn.

Men nu er der vist noget som ikke er helt godt. Det har der været et stykke tid.

Det kan bl.a. ses i øjnene. De er triste og uden det liv og spil der plejer at være….og humøret..

Og det murrer altså lidt…..skal jeg ringe? Kigge forbi? Smide en mail?

Men hvad skal jeg sige..…gøre…..skrive? Skal jeg overhovedet blande mig?

Jeg er bekymret og kan ikke rigtigt li’ det, men skal jeg handle kun på en fornemmelse af, at der er noget i vejen?

Jeg er jo egentligt ret perifer….og der da vel nogle, som er tættere på……….som er bedre til at samle op, være tilstede, til at hjælpe……..Men sådan virker det måske ikke lige og hvad hvis alle tænker sådan, så kommer der da slet ikke
nogen…..

Hvor starter jeg? Er jeg til mere besvær end hjælp? Måske er der slet ikke noget i vejen, og hvis er der, kan jeg så gøre en forskel?

Ja, ja, jeg ved det godt……

En eller anden skal jo tage det første skridt og sårbarhed er in og hvilken slags frygt er jeg egentligt ramt af?

Bl.a. frygten for afvisningen, tænker jeg. Men den kunne jeg vel komme ud over…..

Igen smukke ord hapset fra bloggen: ”Det jeg kan gøre, er at række ud, være til stede, tilbyde min hjælp og mit nærvær. Og holde håbet” .

Det vil jeg rigtigt gerne. Jeg ved bare ikke hvad og hvordan…..og om der overhovedet er brug for det?

Og da jeg jo ikke ligefrem selv et menneske som er god til at be’ om hjælp, så er jeg på den led hverken til nytte for mig selv eller for mit ønske om at hjælpe…..så tænkte jeg at det måske var muligt at komme på din blog, som
anonymt læserdilemma.

Så kære Charlotte, tror du at der er en eller flere af dine læsere, som kan komme med et bud på, om jeg skal række hånden frem og hvordan jeg i givet fald skal gøre det?”

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

6 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251