Lykkelig indefra

Når livet slår hårdt.

PrintFriendly and PDF

Dronningens nytårstale ramte mig dybere i år end vanligt, der mens vi endnu sad med sorgen efter tabet af en nær ven.

“Der er en tendens i tiden til at tegne et billede af det perfekte liv med  ægtefælle, børn, et inspirerende arbejde, spændende fritidsinteresser, et  ungdommeligt udseende uanset alder. Hvem kan leve op til det alt sammen?  Hvorfor skal vi dog det? Vi møder jo alle sammen modgang før eller siden. Vi  knækker halsen på de kriser, der kan ramme os, hvis kun det perfekte – og  overfladiske – liv er godt nok!”

Talen mindede mig endnu engang om, at modgang og krise er en naturlig del af menneskelivet. Og at ingen af os går fri.

Vi sundede os, rykkede tættere sammen og håbede på, at lyset ville komme tilbage i takt med det nye år.

Sådan skulle det ikke gå, lige nu er andre, der står mig nær, blevet ramt af krise og alvorlig sygdom. Og januars gråvejr, mørke og dis har været et fint match til min fortvivelse og magtesløshed. Jeg har haft lyst til at give skæbnen et stort los bagi, og har både været gal, bitter og ked af det.

Men igen genlød dronningens ord i mit sind.

“Den enkelte kan betyde uendeligt meget ved en opmuntrende bemærkning, en hjælpende hånd, en hensynsfuld respekt for det andet menneske”

Skæbnen er udenfor min kontrol, uanset hvor gerne jeg ville, kan jeg ikke lave det skete om.

Det jeg kan gøre, er at række ud, være til stede, tilbyde min hjælp og mit nærvær. Og holde håbet.

Dronningen var i sin tale lidt skeptisk overfor den digitale verden, var den ikke blot et overfladisk udstillingsvindue?

Og det kan være, at det endnu ikke ses fra paladsets vinduer, men det er min oplevelse, at der er en stigende tendens til, at folk tør blotte sig, træde frem med deres sårbarhed og behov for hjælp, og at de bliver mødt med kærlighed og omsorg.

Og det gælder både i den digitale virkelighed som i den fysiske verden.

Så gennem fællesskabets bånd kan hjælpen findes selv i livets svære kriser.

Og med den viden, kan den enkelte måske bevare troen på, at lyset vil vende tilbage, måske ikke lige med det samme, men lidt efter lidt, en dag ad gangen.

“Faith includes noticing the mess, the emptiness and discomfort, and letting it be there until some light returns.”
Anne Lamott

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

4 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251