Lykkelig indefra

Forsvinder I fra hinanden?

PrintFriendly and PDF

Forleden læste jeg et interessant interview med Susse Wold. Hun bliver spurgt, hvad der er vigtigt for hende i et parforhold og svarer; “At sætte lys på hinanden. Jeg tror ikke på det der med at vokse fra hinanden, men jeg tror, at man kan forsvinde fra hinanden.”

Hendes kloge ord har siden rumsteret i mit baghoved. Forsvinde fra hinanden….

Jeg tænker på min egen hverdag, hvor min mand og jeg sommetider oplever, at vores forhold tager karakter af et arbejdsfælleskab; “Henter du børn i dag? “, “Husk lige at købe opvasketabs!”, “Hvem af os kører til håndboldkampen i weekenden?”

Vi joker med, at vi da vist ligeså godt kunne være kollegaer, for på en arbejdsplads er der trods alt indlagt fælles frokostpauser og udviklingssamtaler.

Tiden ruller derud af, om lidt er årets første måned allerede gået, bedst som du havde fået sagt nytårsforsæt og gode intentioner. Og parweekenden er endnu ikke blevet planlagt…

Når jeg ser mig om, er billedet meget genkendeligt hos andre børnefamilier. Flere i vores omgangskreds er tilmed nået dertil, hvor de har kastet håndklædet i ringen og er ved at blive skilt.

Kærligheden er forsvundet, måske druknet i hverdagens leverpostej?

Det skal være løgn, tænker jeg.

Vi skal huske at stoppe op i dagligdagens trummerum, trække vejret og få kigget hinanden i øjenene. For det sker ikke af sig selv, det kræver en indsats. Som Susse Wold siger – der skal sættes lys på.

Så her i denne weekend, vil jeg finde den store kalender frem, brygge en god kaffe og invitere min mand til personalemøde.

Og på dagsordenen vil der blandt andet være disse spørgsmål;

Hvad skal der til for, at du vokser og blomstrer?

Hvad længes du efter?

Hvordan kan vi bedst støtte hinanden?

Hvad kunne vi have lyst til af fælles oplevelser?

Hvad vil vi gerne nå i løbet af året?

Hvordan sætter vi bedst lys på hinanden?

Hvilke punkter ville du sætte på dagsordenen, hvis du skulle indkalde til et kærlighedsmøde?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251