Lykkelig indefra

Sådan finder du julefreden

23 december , 2012 - af Charlotte - Kategori: jul uden stress, julehumor, julehygge, julelykke, julestemning, julestress
PrintFriendly and PDF

Hvordan står det til hos dig? Har julefreden indfundet sig? Har du styr på pakker, indkøb og juletræ og glæder du dig nu til juledagene i familiens skød?

Det håber jeg, men hvis du har lidt svært ved at finde julehumøret, så er her lige et par tips på falderebet.

I går sad vi og spillede pakkeleg med nogle gode venner. Uret var sat til, og vi var i fuld gang med at slå seksere. Vores pakkeleg er lidt usædvanlig i og med, at vi har aftalt, at alle ender med at få den pakke, som på forhånd var tiltænkt dem. Børnene elsker det.

Nå men, midt under legen, hvor børnene sidder med grin og røde kinder, får min veninde kigget på mig, og spørger; “Charlotte, hvad gør vi, når uret ringer?” hvor til jeg svarer; “Det finder vi ud af!” og spiller videre. Hun kommer sådan til at grine og udbryder; ” Det er det jeg holder af ved at være hos jer, tingene behøver ikke være på en bestemt måde.”

Det fik mig efterfølgende til at tænke over, at det måske netop er her, filmen knækker hos mange i juletiden. Tingene skal foregå på en bestemt måde…. Vi spiser kun and, der er én mandelgave, børnene må først pakke gaver ud efter der er danset om træet, vi synger bestemte sange……osv.

Hos os har vi også juletraditioner, men de er nøje udvalgt efter, hvad vi synes er sjovt, og de justeres løbende.

For når tingene er fastlåste til at foregå fuldstændigt traditionelt og snorlige, så er det sjældent, at forventningerne kan indfries.

Så juleråd nr. 1: Giv slip på “plejer” og få snakket om, hvad I godt kunne tænke jer og tilpas undervejs, også afhængig af eventuelle børns alder.

Juleråd nr. 2: Accepter og vær rummelig, sig til dig selv; “Jeg accepterer …..(indsæt selv navnet på julens mest irriterende familiemedlem) præcis som han/hun er. Herregud det er jo kun jul en gang om året.

Juleråd nr. 3: Brug humor, grin, fjol og sig PYT. Slæk lidt på forventningerne og mor jer over, at svigerfar igen fik spist mandlen.

Med ønsket om en god og sjov jul.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *