Lykkelig indefra

Sådan erstatter du nytårsforsætter med holdbare mål

PrintFriendly and PDF

Hvordan har du det med nytårsforsætter?

Personligt har jeg erstattet dem med et tilbageblik på året der er gået og med at sætte mål for det nye år.

Nytårsforsætter handler nemlig alt for ofte om, hvad du skal holde op med, og er dermed som udgangspunkt negativt formuleret, og alene af den grund har de det med at falde til jorden et stykke ind i januar.

Derudover er de i reglen præget af bør og skal, som f.eks. jeg skal holde op med at spise slik, i stedet for at tage udgangspunkt i hvad du i virkeligheden ønsker og drømmer om at opnå.

Når det så er sagt, så er denne tid på året jo oplagt til at gøre status og indstille fokus på det spændende nye og friske år, der ligger foran dig.

Her ved årsskiftet stiller jeg mig selv følgende spørgsmål, som du måske kan lade dig inspirere af;
Tilbageblik 2012:

Hvad har jeg været allermest taknemmelig over?

Hvad er det bedste, jeg har opnået i året, der er gået?

Hvad kan jeg anerkende mig selv for?

Hvilken udfordring har været årets største?

Hvilken læring tager jeg med mig ind i det nye år?

Ønsker og mål for år 2013:

Hvilket område af mit liv trænger til fokus?

Hvad er mit vigtigste mål indenfor de næste 12 måneder?

Hvilke delmål skal jeg opstille for at nå dette mål?

Er disse mål positivt formuleret?

Er de realistiske og attraktive for mig?

Hvor motiveret er jeg for at nå disse mål?

Hvad vil det koste mig ikke at opnå målene? Hvad vil det give mig at opnå målene?

Og hvordan vil jeg fastholde motivationen undervejs?

Hvordan vil andre kunne se og mærke på mig, at jeg har opnået det jeg gerne ville?

Hvad glæder jeg mig allermest til i det nye år?

Hvem vil jeg gerne se mere til?

Hvad vil jeg gerne bruge mere tid på?

Hvad ønsker jeg mig allermest for mine nærmeste – og hvordan kan jeg bidrage til det?

 

Med ønsket om et godt nytår og tak for at du har fulgt med på bloggen i året, der er gået.

 

 

“We spend January 1 walking through our lives, room by room, drawing up a list of work to be done, cracks to be patched.  Maybe this year, to balance the list, we ought to walk through the rooms of our lives… not looking for flaws, but for potential.”

  Ellen Goodman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

4 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251