Lykkelig indefra

Da en lakridsrod ikke længere var nok

19 december , 2012 - af Charlotte - Kategori: Ikke kategoriseret - Tags: ,
PrintFriendly and PDF

I går snakkede jeg i telefon med min barndomsveninde. Når julen er ved at vokse mig til hovedet, så plejer jeg at ringe til hende og læsse af. For vi har en fælles hemmelighed. Vi elsker januar, den måned, som mange finder tung og lang. Men for os er det en skøn måned, et ubeskrevet blad, uden for mange aftaler. En måned fyldt af nye gode intentioner og muligheder.

Så når forventningerne er pakket ud juleaften, den sidste klejne spist, og ungerne sover sødt i deres senge….plejer vi at drage et lettet suk, lave en kop the og sende hinanden en tanke.

I vores telefonsamtale fortalte min veninde, at hun havde været til et julearrangement, som havde overrasket hende positivt. Primært ved sin enkelthed; der havde været pyntet op med lidt gran og smukke blomster. Der var blevet serveret en kage og optrådt med god musik. Stille, roligt og fint, havde det været, helt i julens ånd. Ingen krav om at skulle lave julepynt sammen, eller spise flere æbleskiver.

Vi snakkede om, hvordan man kunne få mere “juleånd” ind i december. Og hun begyndte at drømme; “Charlotte, tænk hvis mine børn kunne blive glade for lidt tørret frugt i sokkerne!” Jeg fortalte hende grinende historien om en af mine kollegaer, som havde puttet en lakridsrod ned i ungernes sokker. Fordi hun altid selv havde elsket lakridsrod som barn. Men hendes døtre havde kastet et enkelt blik på den tørre pind, hvorefter de havde kylet den ned i skraldespanden.

Vi blev derfor enige om, at vores ønsker for julen nok måtte tilpasses nutiden.  Her i weekenden skal vi mødes med hinanden og vores familier, og der plejer vi at lave en lidt alternativ pakkeleg. I stedet for at give hinanden julegaver og købe mere nyt, så finder vi ting i vores gemmer, som vi ikke længere bruger, og så pakker vi dem ind til hinanden.

I år tror jeg faktisk heller ikke, at jeg vil byde på æbleskiver, men bage en enkelt kage, pynte op med lidt gran og pakke et par æbleringe ind som gave til hende.

Måske lykkes det så  alligevel for os to juleskeptikere at fremmane julens rette ånd…

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *