Lykkelig indefra

Hvordan har du det??

03 november , 2012 - af Charlotte - Kategori: 3 gode ting ved dagen - Tags: , ,
PrintFriendly and PDF

I dag blev jeg inspireret af Flemming Christensens facebook opdatering. Han beskriver, hvordan han og kæresten har en daglig tradition, som de kalder  “Three Words” “En tradition mellem min elskede og jeg, der giver os mulighed for at stoppe op og sætte ord på vores humør. En nyttig tradition, hvor vi hurtigt får en pejling af hinandens humør, så vi ikke skal rende rundt og gætte på, hvordan den anden har det.”

Gevinsten ved at skulle sætte ord på sit humør med få ord, skulle ifølge Flemming være at udvikle et bredere følelsesmæssigt ordforråd og hurtigere kunne checke ind på sit eget humør, sådan at man opdager, hvad man går og spreder til sine omgivelser.

Herhjemme har vi længe haft en tradition med at sætte 3 ord på dagens positive oplevelser, når vi sidder samlet omkring aftensbordet. Men det er en anden vinkling, og jeg er blevet inspireret til at afprøve “Threee words”. For alt andet lige så smitter vi mennesker jo hinanden med vores humør og bruger meget energi på at tankelæse og fortolke. “Er det mig, hun er sur på?”, “Hvad har jeg sagt?”

Lige pt. er jeg selv kortluntet pga travlhed, og det resulterer unægteligt i flere konflikter med mine teenagebørn. Måske vil det kunne ændre sig, hvis vi får sat ord på….

Jeg forestiller mig, at metoden også sagtens vil kunne anvendes blandt venner eller tætte kollegaer.

Hvis du skulle sætte 3 ord på dit humør lige i dag, hvilke ville du så vælge?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251