Lykkelig indefra

Her går det godt – send mere frosset kød!

PrintFriendly and PDF

Dagligdagen, hverdagen, dagene, der er flest af.

Hvordan får du det hele til at gå op i en højere enhed, hvornår opnår du balance og finder overskud?

Forleden talte jeg jo med store bogstaver til min familie, samlede dem omkring spisebordet, og fortalte, hvad jeg ikke gad mere, og hvad jeg derimod rigtig godt kunne tænke mig.

Til min store glæde tog de ansvar og har siden været med til at løfte hverdagens opgaver.

Og det slog mig endnu engang, hvor lidt der skal til. Hvor stor en hjælp det er, når de pokkers madpakker er smurt om aftenen og ligger klar i køleskabet, så jeg også får tid til en rolig morgen (måske endda til til et blogindlæg). Hvor rart det er, når vi rent faktisk ved, hvad vi skal have at spise om aftenen, og der er købt ind til det. Samt hvilken lettelse det er, når teenageren bidrager til tøjvasken, altså udover med det beskidte tøj.

Små ting, men som samlet set frigiver tid. Tid som kan bruges bedre, på det som betyder noget.

At jeg så så udmærket godt ved, at vi kommer til at falde af sporet med de gode hensigter, er en anden snak. Nye vaner kræver tid og indkøring. Men afspores vi, må vi bare tilbage på sporet igen (og igen)

Første aften med madplanen gik strålende. Min mand og jeg hyggede i køkkenet med at lave de lækre retter. Lige indtil han stillede spørgsmålet; “Hvor er kødet henne?”

Tja, det lå jo godt i fryseren.

Vores datter gik skam også fredigt i gang med sin madpakke, men da jeg skulle finde den i køleskabet i morges, måtte jeg lede forgæves. Den havde hun lagt ned i sin skoletaske for at huske den….

Nå men, vi prøver bare igen i aften.

Hvad kunne du gøre for at lette din dagligdag?

Prøv at tænke din uge i gennem, hvor bruger du unødig tid?

Er der opgaver, som kunne gøres nemmere, anderledes, sjovere?

Måske opgaver, der kunne uddelegeres?

Hvad kunne du ændre allerede i dag?

Ps. Har du allerede nogle rutiner som fungerer, så del endelig.

  “Jeg holder af hverdagen
Mest af alt holder jeg af hverdagen…”

Dan Turell

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251