Lykkelig indefra

Hvor smitter dit engagement?

18 september , 2012 - af Charlotte - Kategori: Ikke kategoriseret - Tags:
PrintFriendly and PDF

Min teenagesøn kom i går hjem fra gymnasiet og fortalte med begejstring i stemmen om dagens undervisning. De havde haft oldtidskundskab med deres nye lærer, og som min søn forklarede, så formåede denne lærer at gøre undervisningen utrolig spændende til trods for, at faget i sig selv godt kunne være tørt.

Jeg spurgte nysgerrigt ind til, hvordan han bar sig ad ? Og min søn sagde, at man bare kunne mærke lærerens engagement og interesse for faget. Selvfølgelig var han også faglig dygtig, men det var ikke det der gjorde forskellen. Hans passion var simpelthen smittende.

Jeg fik øjeblikkelig flashback til min ungdoms lærere og huskede tydeligt, hvordan engament kunne gøre et ellers kedeligt fag spændende, men også hvordan det modsatte gjorde sig gældende. Og jeg tænkte over, hvor stor en forskel, det egentlig kan gøre i et ungt menneskes liv – hvilke mennesker de møder, og hvordan disse mennesker formår at nå dem.

Jeg havde f.eks. fornøjelsen af en super engageret fotolærer på ungdomsskolen, som i høj grad er medårsag til, at jeg stadig elsker at fotografere.

Og det fik mig til at tænke over, hvordan vi i vores hverdagsliv måske i højere grad kan have opmærksomhed på at smitte med vores eget engagement. Hvis der er noget vi brænder for, så inviter indenfor. Hvad enten du har en passion for orkideer, bagning, bøger? Luk et ungt menneske ind i dit univers, del ud af dit engament.

Du risikerer at smitte for livet…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251