Lykkelig indefra

For hvis skyld gør du det?

10 september , 2012 - af Charlotte - Kategori: anerkendelse - Tags:
PrintFriendly and PDF

Jeg har en ven, som knokler hårdt på arbejdet og har gjort det længe. Adspurgt er det altid, fordi han bare liiige skal nå til næste deadline, for så bliver det bedre. Folk omkring ham bryder sammen med stress, men han retter ryggen og knokler videre.

Jeg står på sidelinjen, lettere hovedrystende og temmelig bekymret. Men mest af alt undrende, for hos mig har arbejdet ikke den højeste prioritet i mit liv, og hvis jeg arbejder meget sent til daglig, så føler jeg, at jeg gør køb på mine værdier.

Derfor stiller jeg ham spørgsmålet; “For hvis skyld gør du det?”

Og jeg får en forklaring, som jeg forstår og accepterer.

Men spørgsmålet medførte alligevel, at han fik tænkt efter og blev bevidst om sit “hvorfor”. Utvivlsomt vil hans bevæggrunde og prioriteter skifte plads gennem livet, for sådan er det i reglen hos os mennesker. Måske bliver arbejdet på et tidspunkt mindre væsentligt, måske ikke, det er heller ikke det afgørende, men det er bevidstheden derimod, således at du ikke på et senere tidspunkt kommer til at fortryde dine prioriteter.

Spørgsmålet; “For hvis skyld gør du det?” er godt at stille sig selv i mange sammenhænge;

Når du stiller op til det ene skolearrangement efter det andet med hjemmebag, når du går på arbejde, selv om du egentlig er syg, når du ikke kan finde ud af at sige nej, når du fjerner alle nullermændene, inden der kommer gæster……

Får du et svar, der giver mening og som er i harmoni med dine livsværdier, så kan du roligt fortsætte, nu blot med en større bevidsthed om årsagen.

Skurrer dit svar derimod falsk i dine egne ører, eller handler det i virkeligheden om, at du gør det for ikke at falde igennem, higer efter andres anerkendelse, eller ikke magter at sige fra, så er det måske tid at handle anderledes?

Så for hvis skyld, gør du ………? (fill out the blanks)

“Work for a cause, not for applause.

 Live life to express, not to impress.

 Don’t strive to make your presence noticed,

 just make your absence felt.”

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251