Lykkelig indefra

Sådan finder du arbejdsglæde

30 august , 2012 - af Charlotte - Kategori: arbejdsglæde - Tags: ,
PrintFriendly and PDF

Forleden var jeg med en flok veninder på stranden og snakken faldt på vores arbejde. 2 af dem var mildt sagt trætte af deres arbejde og havde et behov for, at der skulle ske noget andet. Men som den ene sukkende sagde; “Hvordan finder jeg ud af, hvad jeg vil?”; “Jeg er midt i 40-erne og magter ikke at skulle i gang med en ny uddannelse!”

Mit råd til dem var at starte med at lave en værdiafklaring, så de rent faktisk blev klar over, hvad der var vigtigt for dem i deres arbejdsliv. Og hvordan gør man så det?

Den helt enkle udgave er at lave et interview, enten med sig selv eller at finde en makker at lave øvelsen med.

Indstil dig på at tænke på dit arbejdsliv og stil så spørgsmålet;

“Hvad er vigtigt for mig?”

Hver gang der kommer et svar skriver du det ned, og herefter gentager du spørgsmålet indtil du løber tør for svar. På den måde skaber du flow og fokus.

Afslut med at kigge listen igennem og udvælg de 3 absolut vigtigste ting.

Hvis det er vanskeligt at prioritere, så stil evt. værdierne op overfor hinanden, som i en vægtskål. “Forestil dig et et arbejdsliv, hvor du kunne vælge mellem udvikling og frihed, hvad ville så være vigtigst for dig?”

Næste skridt er at få kigget på dit nuværende arbejde og finde ud af, om det matcher værdierne og hvis ikke, om der gennem justeringer kan rettes op herpå, eller om det simpelthen er tid til at finde et andet job, hvor du kan få opfyldt dine værdier.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Én kommentar


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251