Lykkelig indefra

Hvorfor holder kvinder op med at lege?

07 august , 2012 - af Charlotte - Kategori: Ikke kategoriseret - Tags: ,
PrintFriendly and PDF

Forleden lagde jeg dette billede på facebook, ledsaget af min yngste datters spørgsmål; “Mor, tænker du sommetider over, at du gerne ville have været barn lidt længere?”

Opdateringen gav anledning til, at en af vores venner spurgte; “Jamen, hvorfor holder kvinder op med at lege? Mænd bliver jo ved og ved – kun prisen på deres legetøj ændrer sig. Biler, modelfly, cykler, jagt, fiskeri…”

Kommentaren satte gang i mine tanker, som siden har kredset om spørgsmålet; Holder kvinder virkelig op med at lege og i givet fald hvorfor?

Når jeg husker tilbage på min egen barndom, så legede og legede jeg, sammen med min bedsteveninde, som havde en fantasi, der var ligeså livlig som min egen. Vores have med de gamle frugtræer forvandlede sig til en fremmed planet, og der boede spøgelser i alle skabe. Vi legede indtil den dag, hvor en af pigerne fra klassen fortalte os, at nu legede man altså ikke længere, nu drak man the og var sammen. Hvilken gru, tænkte vi, købte en thekande og legede videre.

Samtidig med, at jeg legede, havde jeg gang i adskillige fritidsaktiviteter. Jeg fotograferede, gik til blomsterbinding, badminton og ridning. Og da min datter spurgte mig, om jeg gerne ville have været barn lidt længere, så var det tanken om legen og mine fritidsaktiviteter, der fik mig til at svare JA!

Jeg tror dog desværre, at min ven har delvist ret i, at mange kvinder holder op med at lege. I hvert fald så er der en risiko for, at de drukner i børn, arbejde, ansvar og huslige pligter i sådan et omfang, at de ikke får prioriteret legen og dem selv.

Det skete for mig, da jeg var ung nybagt mor. Min daværende kæreste derimod legede videre, og brugte næsten hver weekend på sig selv og sine fritidsaktiviteter. Jeg formåede ikke at løsrive mig fra min lille søn og selv tage del i legen, men blev blot mere og mere isoleret, kontrollerende og bitter. En medvirkende årsag til at vores forhold brød sammen.

I dag har jeg fokus på, at der skal være plads til at lege. Legen har nok ændret karakter siden min barndom, og i dag leger jeg f.eks. når jeg blogger, fotograferer, avler kaninunger, venindehygger og danser.

Jeg mærker tydeligt, når jeg bliver martyragtig og energiforladt, og ser det som tegn på, at ansvaret er blevet for tungt, og jeg skal til at give slip på kontrollen og finde tid til mig selv og legen. For igen at få overskud til at være voksen…

Hvordan oplever du det? Holder kvinder op med at lege? Leger du?

“Du holder ikke op med at lege, le og grine,fordi at du er blevet ældre. Du
bliver ældet,fordi du holder op med at lege, le og grine.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251