Lykkelig indefra

Hvem giver dig energi?

PrintFriendly and PDF

Forleden aften kom min mand og teenagedatter hjem fra et foredrag med Chris MacDonald. Jeg har tidligere været til foredrag med ham, så jeg var spændt på, hvad de syntes om det. Min datter havde bidt mærke i hans budskab om nok nattesøvn, og gik uden diskussion i seng i ordentlig tid. Herligt!

Min mand havde hæftet sig ved en pointe om netværk og spørgsmålet; ” Omgiver du dig med mennesker, som dræner dig for energi eller tilfører dig energi?”

En virksom øvelse til at bevidstgøre dig om dette er at lave en lille tegning. Du tegner en stor cirkel på et papir. I midten laver du en lille prik, som symboliserer dig selv, og heromkring tilføjer du så dit netværk med navn nævnelse. Den afstand der er til dig selv symboliserer, hvor tæt det enkelte menneske er på dig. Og så kan du f.eks. skrive navnet med rødt for et menneske som dræner dig for energi og navnet med grønt for et menneske, som giver dig energi.

Øvelsen er ikke tænkt for, at du nødvendigvis skal luge ud i dit netværk. Det kan være et naturligt valg for dig efterfølgende, men mest af alt er det tænkt som en bevidstgørelse for dig selv. Omgås du primært med mennesker som dræner eller tilføjer dig energi? Og hvad kan du selv gøre aktivt for at ændre på billedet?

Kan du f.eks. lade dette afspejle sig i hyppigheden, hvor med du ses med bestemte mennesker? Er der nogle du ønsker at se mere, eller mindre?

Kan du beslutte dig for, at du vil have tilføjet nye mennesker til dit netværk? Eller måske er der allerede nogle i din omgangskreds, som du egentlig godt kunne tænke dig at lære nærmere at kende? Kollegaer, forældre fra dine børns skole? Og måske er det også på plads at stille dig selv spørgsmålet; “Tilføjer jeg selv mit netværk god energi?”

Personligt er jeg blevet langt bedre til at sige fra overfor venskaber, hvor der ikke er gensidig god energiudveksling. Og jeg er meget mere bevidst om at lære nye mennesker at kende. I denne digitale verden er det blevet langt lettere end tidligere at etablere nyt netværk. Du kan f.eks. selv tage initivativ til at oprette interessegrupper på facebook eller i forskellige online communitys.

Min mand besluttede sig f.eks. for at oprette en drengerøvsgruppe på facebook, og jeg har oprettet et tilsvarende netværk for kvinder.

Er du omgivet af mennesker som giver dig energi, eller kunne du trænge til at få set dit netværk nærmere efter i sømmene?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251