Lykkelig indefra

Er det mere end almindeligt hårdt?

PrintFriendly and PDF

I går fik jeg en mail fra en veninde;” Vi er startet på arbejde igen, og det er bare megahårdt, følelsen af frihed er allerede langt væk”

Hmm…tænkte jeg, det var dog tidligt at sidde med den følelse efter ferien.

Jeg holder selv min sidste ferieuge med pigerne i denne uge, og i morges tog jeg mig i liiige at skulle tænke over, hvilken dag det var. Børnene har fået lavet helt om på hverdagens rytme, går sent i seng og sover længe. Tiden er indstillet på uendelig.

Tanken om at skulle i gang igen i næste uge er heller ikke voldsom tillokkende for mig, men det handler mere om udsigten til madpakker, forældreintra og navigeren i fritidsaktiviteter. Grundlæggende set er jeg faktisk rigtigt godt tilfreds med vores hverdag og med mit arbejdsliv, og jeg glæder mig til at skulle bruge hjernen igen og få noget tid, hvor jeg ikke er på med familien.

Er du kommet i gang med hverdagen igen? Og hvordan har det været? Hvis det er mere end almindeligt hårdt, og blot tanken om at skulle ud af sengen om morgenen og i gang med dit liv, virker udmattende hos dig. Så tag det som et tydeligt vink med en vognstang om, at du skal have lavet et servicetjek af dit liv.

Her kan du f.eks. bruge den øvelse, som hedder Livshjulet og som du kan udskrive her.

Men du kan også helt enkelt stille dig selv spørgsmålene; “Hvad handler følelsen om?”, “Hvad prøver min indre stemme at fortælle mig?”

Er det ved at være tid at stoppe op og lave nogle justeringer?

Handler følelsen mere om den helt almindelige modstand på at skulle op i omdrejninger, så vær lidt blid ved dig selv. Tænk over, hvordan du kan få en langsom start på hverdagen. Hvis du selv styrer din arbejdskalender, så læg tidsblokke ind, hvor du får styr på din indbakke og tilllad dig selv at få ryddet bunkerne fra ferien, inden du farer videre.

Derudover så er der meget vundet ved planlægning, helt ned til så umiddelbart indlysende ting som at smøre madpakkerne om aftenen og at lave en madplan. Og når jeg siger umiddelbart indlysende….hvem tror du så har svært ved det?

Hvad virker for dig her ved hverdagsstart?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *