Lykkelig indefra

Mig, mig, mig!

25 juli , 2012 - af Charlotte - Kategori: Ikke kategoriseret - Tags: , ,
PrintFriendly and PDF

Forleden overhørte jeg en samtale i toget mellem to voksne mænd. De sad og snakkede om lykken. Den ene beklagede sig til den anden; “Ja, og så sagde jeg også til min kone, at jeg ikke følte mig lykkelig i vores forhold.” Den anden spurgte til konens reaktion, og jo, hun var faktisk blevet utrolig ked af det, men; “Jeg har jo krav på at blive lykkelig!”

Jeg var så tæt på at blande mig og fortælle manden, at lykken ikke er et egoistisk projekt, som udelukkende kredser om en selv, og at du ikke kan forvente, at andre skal gøre dig lykkelig. Men heldigvis stod de af toget i det samme. Tilbage sad jeg og havde ondt af hans kone, uden helt at kunne sætte ord på, hvad der i grunden havde provokeret mig sådan.

Jeg tænker lidt, at samtalen var et eksempel på nutidens “Mig-kultur”. Jovist, jeg er selv fortaler for, at du finder ud af, hvad der skal til for, at du kan opleve lykke i din hverdag, men det skal være i en balance med dine omgivelser.

Ligeså vel, som du har et ansvar for din egen lykke, så har du i min optik også et ansvar overfor andre mennesker.

Din lykke må ikke være på bekostning af andre. Hvis du har sat 3 børn i verden, og efterfølgende finder ud af, at det der ville gøre dig lykkelig var at rejse væk og blive bjergbestiger, så hænger tingene altså ikke sammen. Ja, jeg ved, at det er et ekstremt eksempel, men kan du følge mig?

Selvfølgelig skal du finde ud af, hvad der kan gøre dig glad og udleve det maksimalt muligt i din hverdag, udover at du skruer op for din egen lykkefølelse, så smitter du herved også andre positivt. Men du er altså også medspiller overfor din omverden og for at gøre dit bedste for at skabe glæde her. Faktisk er der meget der tyder på, at lykken netop også kan findes der, hvor du oplever, at du gør en forskel for andre og bidrager.

Jeg kan ikke lade være med at tænke over, hvad der mon var sket, hvis manden i toget, i stedet havde spurgt sin kone, hvad der skulle til for, at hun kunne blive lykkelig, og at de kunne opleve lykken sammen? Og hvordan han kunne bidrage hertil?

Hvad tænker du?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *