Lykkelig indefra

En vinterdag kom den svævende…

08 juli , 2012 - af Charlotte - Kategori: Ikke kategoriseret - Tags: ,
PrintFriendly and PDF

Jeg sidder systematisk og kæmmer min ældste datters hår. Ind i mellem støder vi på en filtret knude, og jeg må tage lidt hårdere fat. Hun synger, som så ofte, og denne gang vælger hun meget apropos sangen; “What doesn’t kill you makes you stronger”

“Mor”, spørger hun, “Vil det ikke være en god ide lissom at vælge sig et livsmantra?”, “F.eks. hvad der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere?” Jeg fortæller hende, at jeg selv har et “mantra”, forklarer hende, at det egentlig blot er en sætning, der holder mig fast på min vej her i livet. Hun skal naturligvis vælge en, som føles rigtigt for hende, og det kan sagtens ændre sig gennem livet.

Vi snakker om, hvorvidt det er rigtigt, at det der ikke slår dig ihjel gør dig stærkere. Og jeg siger, at jeg har det lidt ambivalent med den sætning, fordi den på en måde antyder, at du kun kan vokse gennem lidelse. Og at du skal være i stand til at se det positive i enhver situation, selv livstruende sygdom og svær krise. Det er sandt, at du kan vokse gennem krise, men der skal også være plads til at sørge og til slet, slet ikke at kunne se det meningsfulde i en given situation.

Hun funderer lidt over mine ord og spørger mig, hvordan jeg fandt min egen sætning. Jeg fortæller hende, at den nærmest kom svævende til mig en vinterdag, hvor snefnuggene fløj omkring udenfor mine vinduer. Og jeg kunne bare mærke, at den var den helt rigtige for mig.

Hun synger en ny sang…

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

5 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251