Lykkelig indefra

Men det betyder så meget

28 juni , 2012 - af Charlotte - Kategori: anerkendelse - Tags:
PrintFriendly and PDF

Forleden skrev jeg en besked på facebook til en kendt sangerinde og forfatter, hvis opdateringer jeg følger med glæde. Jeg havde først lige fundet hende derinde og ønskede at takke for en tidligere koncertoplevelse, som havde gjort et stort indtryk på min mand og jeg.

Inden jeg sendte beskeden tøvede jeg og kunne høre min egen indre dialog; “Kan man det, hun er jo kendt, hvordan vil hun mon opfatte det?” Men jeg trodsede stemmen og trykkede send. Få minutter efter kom der en hjertevarm hilsen retur.

I går skrev min datters matematiklærer god ferie på forældreintra og roste børnene for deres flid. Den hilsen valgte jeg også at returnere med et par anerkendende, velmente ord, og jeg har netop fået en taknemmelig hilsen retur.

I disse digitale tider, er det blevet så meget nemmere at give anerkendelse. Du behøver ikke at skrive et håndskrevet takkebrev (selv om det sikkert også ville vække stor lykke), du kan nøjes med “et like”, en anerkendende kommentar eller et hjerte på facebook. Og i din hverdag opstår der dagligt situationer, hvor et kompliment kan være kærkomment.

Men sommetider kræver det overvindelse. F.eks. så jeg i går en smuk, ung pige i toget, men jeg havde ikke modet til at give hende et kompliment. Men prøv lige at tænke et øjeblik over, hvordan det kunne have været for hende, hvis en fremmed havde givet hende et velment kompliment fra hjertet –  mon ikke det havde gjort et positivt indtryk ?

I andre kulturer, f.eks. i mellemamerika, er det så naturligt at give selv fremmede komplimenter og anerkendelser, men her i landet holder vi os tilbage. Hvad frygter vi?

Det er i grunden så let, men det betyder så meget…..

 

“I can live for two months on a good compliment.”
Mark Twain
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

5 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251