Lykkelig indefra

Derfor læser du dette indlæg

PrintFriendly and PDF

Jeg leger med ord for tiden. Ord der fænger, ord der skaber opmærksomhed.

Fik overskriften dig til at blive nysgerrig? Det håber jeg, for en tilsvarende formulering skal bruges til at sælge brænde i min mands webshop, når vi sender nyhedsbrev ud. For i denne digitale verden, hvor vi hvert sekund bombarderes med indtryk, har information og nyheder det med at drukne i strømmen. Så det gælder om at gøre noget særligt, for at blive lagt mærke til.

Og et enkelt twist af en formulering, kan gøre en verden til forskel. Forleden stod jeg f.eks. i et kærligt øjeblik med min mand og sagde til ham; “Har vi det ikke bedre sammen end nogensinde?” Hvortil min jordbundne landmand med et glimt i øjet svarede; “Vi har det i hvert fald ikke værre”.

Hmmm….var det det samme i min verden, nej selvfølgelig var det ikke det. Og det fik jeg naturligvis også fortalt ham.

Hver eneste dag er en læreplads ift. at lege med kommunikation. Og hold da helt op, hvor kan det være udfordrende. En af de største udfordringer er, at du lynhurtigt ryger tilbage i gamle mønstre, som er grundlagt helt tilbage i din barndom. Uden du tænker over det, får du sagt de ting, som dine forældre sagde (og som de har fra deres forældre, som igen har det fra deres….).

Jeg ryger ofte i ift. trusler. Når mine børn er umulige, hører jeg mig selv begynde at sige. Hvis du ikke ….. så …..

Er det konstruktivt? Virker det? Absolut ikke, og jeg prøver selvfølgelig også at bremse mig selv, men nogle gange lister ordene sig bare udenom min bevidsthed. Derfor har jeg lavet en aftale med min familie om at gøre mig opmærksom på, hvornår jeg ryger i mønstret.

Hvor ryger du oftest i ift. kommunikation og gamle mønstre?

Ift. kommunikation med børn, har Fie Hørby skrevet en interessant bog, som hedder “Drop opdragelsen”, og den er en ren guldgrube ift. at gå nye veje. Samtidig er det ret tåkrummende læsning, fordi jeg kan genkende mig selv i mange af scenarierne.

Men som ved al læring – Enhver rejse begynder med det første skridt…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

4 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251