Lykkelig indefra

Lykkepanelet – kig forbi med et godt råd

10 maj , 2012 - af Charlotte - Kategori: Lykkepanel, lykkepanelet
PrintFriendly and PDF

Kære lykkepanel og øvrige læsere, som har lyst til at give deres besyv med.

I går modtog jeg en mail fra en læser, som gerne vil have et råd med på vejen. Så skriv endelig en kommentar, hvis du kan bidrage, selvfølgelig på den sædvanlige anerkendende og positive facon;

“Jeg er en kvinde på 43, der langtfra har haft en harmonisk barndom. Jeg er vokset op med en mor, som aldrig kunne give mig et kram,som aldrig kunne holde om mig når jeg sad og græd og var ked at det.Med ord fortalte hun hvor meget hun elskede mig, men aldrig med handling. 

Som barn var jeg en lille følsom pige, jeg var slet ikke så stærk som alle de andre piger i klassen, og siden børnehaveklassen har jeg følt mig udenfor.

Rent fagligt var jeg en skuffelse, min ked-af-det-hed indeni fyldte alt, så jeg aldrig formåede at bede om hjælp i skolen – hjemme kunne jeg desværre ikke få den, da begge mine forældre ikke var stærke boglige. 

Gudskelov havde jeg min far, det var hos ham jeg søgte trøst og fik det. Knus, kys og kram – i spandevis. 

Men sjovt nok var det alligevel altid min mors anerkendelse som jeg higede efter og stadig higer efter! Hvis du vidste, hvor ofte jeg har spurgt mig selv om, hvad det var, der var galt med mig, siden min mor ikke havde lyst til at røre ved mig.

Idag er jeg som sagt 43 år, jeg er stadig en følsom lille pige, men med årerne har jeg lært at blive bedre til at være god ved mig selv, ved at elske den lille følsomme pige som jeg nu en gang er. Jeg kan stadig ikke mestre hvad de andre “piger i klassen” kan, men jeg kan så meget andet – jeg er bla. blevet den mest kælende mor i hele verden – jeg kan slet ikke lade være med at kysse, nusse og røre ved mine drenge. 

Det svære idag er, at min mor er ved at blive ældre, hun døjer med en masse skavanker og hendes humør er ofte nedadgående. Tit siger hun “jeg har slet ikke lyst til at leve”. Min far gør alt hvad han kan for at hjælpe hende, ordner alt det praktiske etc. 

Objektivt har min mor et dårligt helbred, ingen tvivl om det.

Subjektivt tænker jeg ofte “så tag dig da sammen kvindemenneske, hvorfor pokker dyrker du ikke noget motion i stedet for at ryge 30 cigaretter om dagen! Ærligt, så er jeg ved at kaste op når hun først starter på at beklage sig. 

Min mor rækker hånden ud efter mig, og jeg har så forbandet svært ved at give hende det hun søger.Hun har nemlig hårdt brug for, at nogen lægger armen om hende og siger til hende, at alt nok skal gå og at hun er elsket.

Men fordi jeg gennem hele livet har manglet, søgt og savnet det samme hos NETOP min mor, er det som at øge vold på mig selv at give hende det.

Jeg kan simpelthen ikke! 

Er der nogen der kan give et godt råd med på vejen?”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

2 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251