Lykkelig indefra

Leg med kalejdoskop

PrintFriendly and PDF

Jeg har altid været fascineret af kalejdoskoper, har elsket synet af de smukke sten, som faldt på plads i unikke mønstre, afhængig af, hvordan jeg vendte og drejede det.

Da jeg var barn, kan jeg huske, at jeg engang simpelthen måtte skille et kalejdoskop ad, for at undersøge, hvordan det dog kunne lade sig gøre. Stor var min skuffelse, da jeg sad med en lille samling kulørte sten i hånden, og drømmesynene var borte.

Forleden var jeg på kursus med en gruppe kvinder, hvor fokus var samarbejde, og mens jeg sad der og lyttede til de mange forskellige fortolkninger og synsvinkler på den samme situation, kom jeg i tanke om kalejdoskopet.

Indholdet af kalejdoskopet er identisk, uanset hvem der holder det, men afhængig af synsvinklen, bliver billedet forskelligt. Nøjagtig ligesom vores fortolkning af virkeligheden.

Hvordan ville det være, hvis vi som i legen med kalejdoskopet, kunne fastholde fokus på, at hver vores virkelighed er unik og interessant, men nu engang blot vores egen model af verden, afhængig af hvad vi hver især bringer med os.

Hvis vi lånte kalejdoskopet ud, og med nysgerrighed og åbenhed, sagde, “Se her, hvad jeg oplever! Hvad oplever du?”

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

Én kommentar


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251