Lykkelig indefra

Hvordan er det gået til?

16 maj , 2012 - af Charlotte - Kategori: accept - Tags: , ,
PrintFriendly and PDF

Da jeg var ung, besluttede jeg mig for at læse fremmedordbogen fra ende til anden, fordi jeg var så fascineret af ord; nye ord, mærkelige ord, ord og deres betydning. Så vidt jeg husker nåede jeg til d, inden jeg gav op. Det blev alligevel for kedeligt, men fascinationen af ord har jeg beholdt.

Forleden stødte jeg på ordet “metamorfose”. Jeg kunne svagt erindre det fra min gymnasietid, men ikke huske den nøjagtige betydning. Min teenagesøn mente, det var en betegnelse for puppers forvandling fra larve til sommerfugl. Han havde delvis ret;

Metamorfose bruges især inden for naturvidenskabelige områder som zoologi og geologi og tillige inden for mytologien. Metamorfose bruges også som et mere bredt udtryk, der anvendes i sammenhænge for at beskrive en forvandling eller forandring.

Jeg går stadig og smager på ordet og dets betydning, metamorfose….en forvandling…

Jeg kan godt lide tanken om, at der er et smukt ord for processen. For lige nu føler jeg, at jeg selv er omgivet af forvandling.

Min yngste datter er ved at miste barndommens karakteristika i hendes udseende, de “hvalpede” træk afløses af de træk, som hun vil bære som ung pige, som når en kunstner færdiggør en skulptur. Min teenagedatter træder de første spæde skridt ind i den voksne kvindes liv, med al den tumult og forandring, det nu engang indebærer. Og min store søn fylder lige om lidt 18 og bliver på papiret myndig. Alle 3 er de under forvandling.

Selv kigger jeg ned på mine hænder og ser de første tegn på alderdom, vågner om morgenen med rynker, der ikke længere kan glattes ud og finder de første grå hår. Grunder over, hvordan det er gået til, at jeg pludselig er først i fyrrerne.

Metamorfose….en forvandling finder sted, generationer skifter plads, livet er i bevægelse. Med livets hjerteslag følger livets visdom, en erfaring, du ikke ville være foruden. Undervejs kommer vel accepten af leverpletter og forfald, for ud af pupper klækkes ganske vist dagsommerfugle, men også natsværmere og selv sommerfugle med vinger, der har mistet lidt af sin glans, kan stadig flyve og suge honning.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

4 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251