Lykkelig indefra

“Hey det her er jeg god til!!”

23 maj , 2012 - af Charlotte - Kategori: talent, talenter - Tags:
PrintFriendly and PDF

I går panikkede jeg i telefonen til min storesøster over weekendens fødselsdagsarrangement, som jeg absolut ikke har styr på. I dag har hun derfor sendt en udførlig tjekliste helt på detaljeplan så som; “køb plastik skeer til dem der ikke kan spise kage med fingrene og husk smør til flute”.

Sommetider elsker jeg altså bare stadig at kunne indtage lillesøsterrollen og kunne nyde min søsters talent.

For vi har tydeligvis meget forskellige talenter, og evnen til struktur og overblik er ikke min force.

Til gengæld har jeg andre områder, hvor tingene glider ubesværet og let, og hvor andre kan hente hjælp hos mig.

Det fik mig til at tænke over, hvor god man egentlig er i hverdagen til at bede om hjælp? På arbejdspladsen f.eks. er der jo også stor forskel på, hvad folk er gode til, og hvad de bare ikke nyder at lave.

Selvfølgelig kan der være grund til, at man opdyrker nye talenter, men omvendt kan det også være fuldstændig spild af ressourcer at bruge tid på en opgave, som man hverken har talent for eller lyst til.

På min arbejdsplads har vi på det seneste haft fokus på samarbejde på tværs af vores fagligheder. Forleden sagde vores dygtige økonomimedarbejder, at hun synes det var en befrielse, at vi i afdelingen var nået dertil, hvor vi virkelig kunne anerkende hinandens faglige ekspertviden. Hun oplevede, at der nu var en åbenhed ift. at turde bede om hjælp, men ligeså meget til at sige; “Hey, det her er jeg god til!”, “Kan nogle bruge min hjælp?”

I virkeligheden er det happy hour på lykke og anerkendelse, fordi de fleste mennesker vokser ved følelsen af at bruge deres kompetencer og kunne hjælpe andre.

Men for mange kan det stadig være en overvindelse at bede om hjælp.

Hvordan har du det med at tage imod hjælp eller byde ind med dine talenter?

Var det et område, hvor du kunne udfordre dig selv? Du er velkommen til at starte lige her i kommentarfeltet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tilbage

4 kommentarer


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php:251 Stack trace: #0 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php(207): callixtus_commenter_link() #1 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(180): callixtus_custom_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(322): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php(2040): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callix in /var/www/lykkepostej.dk/public_html/wp-content/themes/callixtus/functions.php on line 251